Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP: SKUPINA H

Urugvaj i Koreja bez golova: Valverde bio za dlaku od strašnog pogotka (0:0)

Urugvaj i Koreja bez golova: Valverde bio za dlaku od strašnog pogotka (0:0)
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
24.11.2022. u 16:02

Prva utakmica posljednje skupine H na Svjetskom prvenstvu u Kataru između Južne Koreje i Urugvaja završila je rezultatom 0:0.

Urugvaj je u ovom susretu vidno razočarao protiv jedne limitirane ekipe, čak se u nekoliko perioda i grčevito branio iako je imao vidno veću kvalitetu na terenu. Bila je to jedna vrlo jalova i dosadna utakmica, možda čak i dosadnija od one Hrvatske i Maroka.

Što se tiče prvog dijela, Južna Koreja je na samom otvaranju bila vidno bolja, ali se negdje ne sredini prvog poluvremena Urugvaj probudio i malo izjednačio stanje na terenu. I jedni i drugi su imali po tri-četiri dobre situacije pred suparničkim vratima, od toga svaki po jednu veliku priliku.

Prvo je u 34. minuti iz vrlo dobre situacije Hwang s desetak metara gađao tik preko grede, da bi u 43. minuti nakon urugvajskog kornera prekaljeni Diego Godin sjajno skočio i pogodio vratnicu.

(221124) -- AL RAYYAN, Nov. 24, 2022 (Xinhua) -- Luis Suarez (L) of Uruguay shakes hands with Son Heung-min of South Korea before the Group H match between Uruguay and South Korea at the 2022 FIFA World Cup at Education City Stadium in Al Rayyan, Qatar, Nov. 24, 2022. (Xinhua/Meng Yongmin) Photo: Meng Yongmin/XINHUA
Foto: Meng Yongmin/XINHUA

Za jednu 0:0 utakmicu u prvom poluvremenu je to bio zanimljiv susret, ali nas je zato u drugom dijelu dočekala poprilična uspavanka, gdje, osim jednog solidnog bijega Darwina Nuneza nismo vidjeli gotovo pa nikakva uzbuđenja, sve do 89. i 90. minute susreta.

Prvo je sve bolji veznjak Real Madrida Federico Valverde fenomenalno potegnuo s nekih 25 metara, ali taj siloviti udarac iz daljine odsjeo je na vratnici Kimovog gola. Da je ta lopta ušla, bio bi to jedan od najljepših, ako ne i najljepši pogodak Svjetskog prvenstva, ali nedostajali su centimetri.

Minutu nakon toga zanimljivu je priliku nakon greške urugvajskog vratara Rocheta imala Južna Koreja, ali Heung-min Son je bio neprecizan s dvadesetak metara.

To je bilo to, nismo vidjeli previše u ovom susretu bez udarca u okvir, već četvrtom 0:0 susretu Svjetskog prenstva. Za kontekst, na cijelom prošlom Svjetskom prvenstvu u Rusiji smo imali samo jednu 0:0 utakmicu.

U idućem kolu skupine H (ponedjeljak, 28. studenog) Urugvaj igra protiv Portugala, dok Južna Koreja igra protiv Gane.


 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije