Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI DVOBOJ DANA

Kamerun bio bolji u prvom dijelu, ali nakon pauze Švicarska povela i slavila (1:0)

Kamerun bio bolji u prvom dijelu, ali nakon pauze Švicarska povela i slavila (1:0)
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS
24.11.2022. u 13:06

U susretu 1. kola skupine G na Svjetskom nogometnom prvenstvu Švicarska je na stadionu Al Janoub  u Al Wakrahu svladala Kamerun 1:0.

Kamerun je bio znatno bolji tijekom prvog poluvremena i nizao prilike, pogotovo iz kontranapada, a Švicarska se uspjela braniti preko reakcija Yanna Sommera te braniča Widmera i Elvedija.

Nakon prvih 45 minuta susreta se činilo da su Kamerunci znatno bliži pobjedi nego li Švicarci, ali momčad Murata Yakina se u drugom poluvremenu vratila kao znatno energičnija i konkretnija. Odmah su zabili pogodak za vodstvo te do kraja susreta lovili i pogodak za 2:0.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Switzerland v Cameroon - Al Janoub Stadium, Al Wakrah, Qatar - November 24, 2022 Switzerland's Breel Embolo celebrates scoring their first goal with teammates REUTERS/Carl Recine Photo: Carl Recine/REUTERS
Foto: Carl Recine/REUTERS

Strijelac jedinog gola bio je Breel Embolo (48). Freuler je proigrao Shaqirija na desnom krilu, a ovaj je poslao prizemni ubačaj na sedam metara gdje je nečuvan ostao Embolo i zatresao mrežu zemlje u kojoj je rođen.

Budući da je rođen u kamerunskom glavnom gradu Yaoundeu i da je tamo živio do pete godine života, Embolo je odlučio da protiv svoje takoreći prave nacije neće slaviti pogodak. 

Embolo je, inače, iz Kameruna prvo odselio u Francusku nakon rastave njegovih roditelja kao petogodišnjak, a dvije godine nakon toga je s majkom odselio u Švicarsku, gdje je s devet godina krenuo igrati nogomet u niželigašu Nordsternu. Državljanstvo je dobio 2014. godine, a debitirao je za reprezentaciju godinu dana kasnije. 

U idućem dvoboju u ponedjeljak Švicarska će igrati protiv Brazila, dok će Kamerun igrati protiv Srbije.


 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije