Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI DAN!

JOŠ JEDNO POSTOLJE! Zubčić odskijao maestralne dvije vožnje i završio na drugom mjestu

JOŠ JEDNO POSTOLJE! Zubčić odskijao maestralne dvije vožnje i završio na drugom mjestu
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
09.01.2021. u 14:32

Dva druga mjesta u dva dana! To su veleslalomski rezultati Filipa Zubčića ovog vikenda u Adelbodenu, mjestu gdje je prošle godine došao do svojeg prvog postolja u karijeri, također drugog mjesta. Sjajni hrvatski skijaš ponovno je pokazao svoju eksplozivnost, fizičku pripremljenost i spremnost na rizik te je došao do novih vrijednih 80 bodova i pružio nam još jedan divan dan za hrvatsko skijanje.

Nakon prve vožnje Zubčić je unatoč vrlo dobrom nastupu bio peti sa sekundom zaostatka za tada vodećim Loica Meillardom. Prva vožnja mu je uistinu bila jako dobra, ali u drugoj je dao onaj svoj pravi gas, pogotovo u zadnjem dijelu gdje je po tko zna koji put imao najbolje prolazno vrijeme od svih skijaša. 

Jedini kojeg Zubčić u Adelbodenu nije mogao nadmašiti bio je besprijekorni Francuz Alexis Pinturault koji je u dva dana u Adelbodenu odskijao savršene četiri vožnje i osvojio 200 bodova. Bio je čak sekundu i 26 stotinki ispred najboljeg hrvatskog skijaša, dok je postolje upotpunio domaći predstavnik Loic Meillard.

Prvu vožnju obilježio je, nažalost, težak pad američkog skijaša Tommyja Forda zbog čega je utrka privremeno prekinuta na 30 minuta, i to taman prije Zubčićevog starta. Amerikancu je brzo pružena liječnička pomoć te je helikopterom prevezen u bolnicu. Pri svijesti je, a dalju dijagnozu još uvijek ne znamo.

Ovo je sedmo Zubčićevo postolje u karijeri. Do sad je dva puta slavio u utrkama Svjetskog kupa, tri puta bio drugi te dva puta bio treći. Sjajni Hrvat ove je sezone u šest veleslalomskih nastupa pet puta došao do Top 10 plasmana, od kojih je čak četiri puta bio na postolju. U prijevodu, počeo je nizati plasmane na postolju kao na traci i navikavati nas na takva ostvarenja.

Zubčić je trenutno treći u poretku veleslalomaša te četvrti u ukupnom poretku Svjetskog kupa. U oba spomenuta poretka vodeći je današnji pobjednik Pinturault.

Slijedi veleslalomska pauza od gotovo pedeset dana, ali uzbuđenja u Adelbodenu još uvijek nisu gotova. Sutra je od 10:30 i 13:30 na rasporedu slalom u kojem će Hrvatsku uz Zubčića predstavljati i Istok Rodeš, Matej Vidović te Elias Kolega.

ADELBODEN, VELESLALOM (M) - REZULTATI:

 1. Alexis Pinturault (Fra)                2:18.36
 2. FILIP ZUBČIĆ (HRV)                  (+1.26) 
 3. Loic Meillard (Švi)                       (+1.65)
 4. Marco Odermatt (Švi)                 (+1.67)
 5. Aleksander Aamodt Kilde (Nor)  (+1.69)
 6. Luca De Aliprandini (Ita)             (+2.06)
 7. Gino Caviezel (Švi)                     (+2.20)
 8. Roland Leitinger (Aut)                 (+2.24)
 9. Thibaut Favrot (Fra)                    (+2.25)
10. Justin Murisier (Švi)                   (+2.54)

Komentara 13

HE
Herceg
14:29 09.01.2021.

Bravo Filipe 👏👍💪🏻

PE
PetiElement
14:27 09.01.2021.

Bravo Zubo!! 💪🇭🇷🇭🇷

PR
pravednik2
14:24 09.01.2021.

Super. Bravo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije