Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA VOŽNJA

Zubčić s puno grešaka do 14. mjesta, konkurenti za Globus na postolju

Zubčić s puno grešaka do 14. mjesta, konkurenti za Globus na postolju
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
28.02.2021. u 14:01

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je 14. mjesto na veleslalomu Svjetskog kupa u bugarskom Banskom, na kojem je pobijedio  Francuz Mathieu Faivrea. 

Zubčić je u prvoj vožnji bio 20. jer je na sredini staze napravio veliku pogrešku i skoro odsklizao sa staze, a njegov zaostatak je bio 3.10 sekundi u odnosu na najbržega Faivrea.

U drugoj vožnji Filip je uspio pridobiti nekoliko pozicija i na kraju je bio 14. s 2.49 sekundi zaostatka. Iza svjetskog prvaka Faivrea plasirali su se Švicarac Marco Odermatt i Francuz Alexis Pinturault što Filipu nikako nije išlo u korist. jer su mu to glavni konkurenti u borbi za mali kristalni Globus.

U subotu je, podsjetimo, Filip pobijedio u Banskom ispred svjetskog prvaka Faivrea i ubilježio treću pobjedu u karijeri.

S novih 18 bodova Filip je u veleslalomskom poretku pao s druge na treću poziciju dvije utrke prije kraja. Vodi Pinturault s 550 bodova, Odermatt ima 425, a Zubčić je na 486, 64 boda manje od Pinturaulta.

U ukupnom poretku Pinturault je prvi s 1034 boda ispred Odermatta (824), dok je Filip šesti sa 602 boda. 

Komentara 12

MI
Mircen
12:45 28.02.2021.

Velika šteta je jedino nekim razmaženim gledateljskim besposličarima u glavi. Oni bi zahtijevali... Oni bi očekivali...

DU
Deleted user
16:50 28.02.2021.

Problem je oscilacije kod Filipa. Naprimjer je Odermatt bio uvijek izmedju prvih pet u veleslalomu ovu sezonu i Pintaurault takodjer. Ali Filip je tri puta zakazo. Bio je dvanaesti, deseti i cetrnaesti. I onda ne vrijedi stvar sto je on dva puta pobjedio a Odermatt samo jednom. Filip ide na sve ili nsta i zato tesko ce on uzeti mali kristalni globus jer puno bodova se gube kada nisi medju prvih pet u utrci.

LI
liliZG
13:29 28.02.2021.

držim fige, skupljamo bodoveeeee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije