Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI BUNDESLIGE

Ovo će odjeknuti! Kovač i Bayern ponizili najvećeg rivala

Ovo će odjeknuti! Kovač i Bayern ponizili najvećeg rivala
Foto: Pixsell/Reuters
06.04.2019. u 20:23

U utakmici sezone Bayern Munchen je na Allianz Areni razbio Borussiju Dortmund sa 5:0 i šest kola prije kraja prvenstva vratio se na vrh ljestvice.

Uoči 120. "Der Klassikera" Bayern je imao dva boda manje i momčad Nike Kovača nije imala pravo na pogrešku ukoliko je željela doći do prvog mjesta uoči finiša sezone.

Bio je to možda i najveći ispit hrvatskog stručnjaka na klupi bavarskog velikana. Vodstvo kluba je bilo jasno - zanimala ih je samo pobjeda, dok su njemački mediji pisali kako će Kovac biti prekrižen ukoliko Bayern ne osvoji tri boda.

Zanimljiv je bio i podatak kako Kovač kao trener u Bundesligi nikada nije porazio momčad iz Dortmunda. Na klupi Eintrachta je doživio tri poraza uz remi, dok je s Bayernom u prvom susretu ove sezone izgubio sa 2:3.

No, ovoga puta Kovač je naplatio sve frustracije. U možda i najboljoj predstavi ove sezone Bayern je razbio Borussiju, a domaćin je već u prvom poluvremenu zabio četiri gola. Strijelci su bili Mats Hummels (10), Robert Lewandowski (17, 89), Javi Martinez (41) i Serge Gnabry (43).

Gosti su prvi zaprijetili, u 6. minuti izveli su brzu kontru, a Mahmoud Dahout je iz sjajne prilike pogodio vratnicu. Ubrzo je stigao odgovor Bavaraca. Nakon Thiagova ubačaja iz kornera, Hummels je u 10. minuti glavom zabio za 1:0. Sedam minuta kasnije bilo je 2:0. Dan Zagadou je poklonio loptu Lewandowskom koji je prebacio golmana Burkija i potom zabio u praznu mrežu za 2:0. Uraganske nalate Bayerna trećim golom je okrunio Javi Martinez u 41. minuti pogodivši s ruba kaznenog prostora. Bayernovih fantastičnih 45 minuta u samoj završnici zaključio je Gnabry zabivši glavom za 4:0.

U drugom dijelu Bayern je spustio 'nogu s gasa', a u posljednjim trenucima susreta 21. golom ove sezone Lewandowski je priveo priču kraju.

Bayern - Borussia Dortmund 5:0

Početni sastavi:

Bayern: Neuer; Kimmich, Hummels, Sule, Alaba; Thiago Alcantara, Javi Martinez; Gnabry, Muller, Coman; Lewandowski

Borussia Dortmund: Burki; Piszczek, Akanji, Zagadou, Diallo; Witsel, Delaney, Dahoud; Bruun Larsen, Sancho, Reus

Komentara 26

DA
dalibla
19:22 06.04.2019.

Nikooooo

Avatar Croat
Croat
20:25 06.04.2019.

orjunasi na tabletama

IL
ilijan1a
20:24 06.04.2019.

Bravo Niko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije