Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA VEČERNJI LIST

Družio se s Kolindom, ne podnosi Trumpa... Evo što nam je rekao najpoznatiji Hrvat na američkoj TV

Rovinj: Pete Radovich gost na WMF-u u sklopu Večernji TV-a
Srecko Niketic/PIXSELL
24.09.2021.
u 16:53

Kad bi morao izdvojiti intervjue koji su ga ostavili bez daha onda kaže - Barack Obama i Michael Jordan.

Televizija je izgubila na gledanosti posljednjih godina zbog mnoštva razloga povezanih uz internet i bogatu ponudu raznog sadržaja, no sportski aspekt tako nešto nije osjetio - dapače! O toj zanimljivoj pojavi na Weekend Media Festivalu u Rovinju progovorio je na tečnom hrvatskom jeziku Pete Radovich, čest gost prestižnog vikend-događaja.

Naime, riječ je o potpredsjedniku, producentu i višem kreativnom direktoru na američkom CBS Sportsu, a u Rovinju će moderirati temu "Najveći reality show na svijetu", koja se tiče sporta i njegove popularnosti kod gledatelja. Ili, bolje rečeno, njegove otpornosti na ono što muči ostatak televizijskog formata.

Rovinj: 11. Weekend media festival, predavanje Tell me a Story 21.09.2018., Rovinj - 11. Weekend media festival, predavanje Tell me a Story. Predavac Pete Radovich, CBS, kreativni direktor. Photo: Danijel Berkovic/PIXSELL
Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL

Sudionici ovako zanimljivog panela bit će španjolski novinar i autor Guillem Balague, direktorica digitalnih medija u talijanskom nogometnom klubu Venezia Sonya Kondratenko te engleska novinarka i voditeljica Mina Rzouki.

Svakako, Radovich će panel usmjeravati u zanimljivom smjeru, što se i očekuje od osobe s višedesetljetnim iskustvom na najvišoj svjetskoj razini. Taj američki Hrvat producira Superbowl, najveći jednodnevni sportski događaj na svijetu, osvojio je 37 nagrada Emmy, ima vlastitu tjednu emisiju "Inside the NFL".

No prije tog panela, sjeo je s našom Petrom Maretić Žonjom u studiju Večernjeg lista pa otkrio brojne zanimljivosti. Primjerice, već tri godine ima želju napraviti dokumentarac o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i srebru u Rusiju.

- Nažalost, ništa još. Volio bih jer ta priča... Da je netko drugi to napravio, zemlja od 4,5 milijuna ljudi, pričalo bi se godina. Ovako, nekako se već zaboravilo - kaže Radovich.

Osvrnuo se na činjenicu da su brzo stigle kritike, kad se nije nastavilo nizati pobjede.

- To treba pamtiti cijeli život, a ne kriviti nekoga, ponajprije Dalića. Jer, skoro nemoguće je ponoviti ubrzo nešto slično.

Kad bi morao izdvojiti intervjue koji su ga ostavili bez daha onda kaže - Barack Obama i Michael Jordan.

- To mi je bilo baš wow, nisam mogao vjerovati. Ne bih vjerovao da mi je netko rekao nešto slično, bio sam baš oduševljen. Razgovarati s predsjednikom, wow. Ali, primjerice, da mi je stigla ponuda intervjuirati Donalda Trumpa, odbio bih. On mi je baš grozan. Prekinuo sam prijateljstva i odnos s dijelom obitelji jer ga vole. On je pogurao rasizam u Americi, probudio ga je.

O hrvatskim predsjednicima zna ponešto, a s Kolindom Grabar-Kitarović je čak bio na večeri no nije otkrio detalje tog druženja. Ipak, politika nije njegovo područje, to je sport.

- Sport se nije previše promijenio, ali jest način na koji ga gledamo. Promijenio se i život, shvatili smo da ne moramo u urede, da sve možemo u pokretu. Pandemija je katastrofa, ali bar nešto pozitivno se izrodilo iz toga.

Hrvati kažu da su najsportskija nacija na svijetu i Radovich se slaže.

- U potpunosti! Teško je naći sport u kojem Hrvatska nije uspješna, to je čudo. Ali, više sportaši nisu najprepoznatljiviji kad se spomene Hrvatska, sad je turizam u prvom planu - Dubrovnik i Split najviše. Sve više Amerikanaca dolazi tu na odmor. Kad bi postojale direktne linije, bilo bi ih još i više.

Na kraju je spomenuo da kad dođe u Hrvatsku, najviše vremena boravi u Zadru, gdje ima najviše prijatelja.

- Majka mi je s otoka Pašmana, a otac iz Šibenika. I cijeli život igram košarku, vezan sam za Zadar i s te strane - kazao je Radovich.

>>> Panel možete uživo pratiti ovdje:

 

USKORO OPŠIRNIJE.

Komentara 3

JA
jadranko111
18:54 24.09.2021.

Uz dužno poštovanje gospodinu i njegovoj karijeri,a i drago mi je što je naše gore list..ova izjava. da ne voli Trumpa...pa naravno, s obzirom na neviđenu histeriju glavnostrujaških medija po tom pitanju..pitanje je bi li mogao opstati u istom tomm medijskom svijetu da javno govori da voli Trumpa i da ga podržava; u tom slučaju bi brzo postao crna ovca,a crna ovca rijetko tko želi biti

Avatar rajon rondo
rajon rondo
00:27 25.09.2021.

Čovjek se zove Pete Radovčić, to je Šibensko prezime, ne kuzim zasto je isao mijenjati u Radovich ????? Da se lakše izgovara u Americi ?????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije