Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Marko Pavić
SPLIĆANI ISPALI

Hajduk hrabro odigrao u Istanbulu, ali nije mogao protiv Galatasaraya

Hajduk hrabro odigrao u Istanbulu, ali nije mogao protiv Galatasaraya
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
24.09.2020. u 21:52

Nogometaši Hajduka u susretu su 3. pretkola Europske lige izgubili na gostovanju kod Galatasaraya u Istanbulu s 2:0 i tako se oprostili od daljnjeg natjecanja. Strijelci za Galatasaray bili su Belhanda u 77. i Babel u 86. minuti.

Splićani su protiv turskog velikana odigrali ravnopravan dvoboj, no u samoj završnici im je ponestalo snage što je Galatasaray znalački iskoristio.

Prvu priliku na utakmici imao je Hajduk u sedmoj minuti. Gyurcso je izveo slobodni udarac s desne strane, najviši u skoku pred domaćim vratima bio je Jurić, no njegov pokušaj glavom proletio je preko grede. Splitski je sastav u prvom poluvremenu u potpunosti neutralizirao napade domaćih koji su prvi udarac prema golu Posavca uputili u 26. minuti kada je Marcao pucao glavom nakon kornera, ali taj je pokušaj proletio nekoliko metara preko grede.

Drugo je poluvrijeme ponudilo mnogo otvoreniju utakmicu u kojoj su oba sastava imali nekoliko izglednih prilika. Prvo su domaći imali dvije šanse unutar jedne minute, u 52. minuti Diagne je pokušao sa 15-ak metara, ali Mujakić se požrtvovno bacio na loptu i blokirao taj udarac, dok je drugi pokušaj Senegalca proletio preko gola. Samo minutu potom Feghouli je poslao loptu kroz Hajdukov kazneni prostor, na nju je na šest metara od gola s lijeve strane natrčao Babel, no srećom nije bio precizan.

Mogao je Hajduk ekspresno kazniti promašaje Galatasaraya, u 55. minuti Diamantakos je utrčao u kazneni prostor domaćih i odlično proigrao Caktaša, ali Hajdukov kapetan je sa šest metara katastrofalno pucao i upropastio najveću šansu splitskog sastava. Novu veliku priliku Caktaš je imao u 68. minuti, ovoga puta proigrao ga je Jairo, a poluvolej Caktaša otišao je preko gola.

U posljednjih 20-ak minuta postalo je vidljiv umor kod igrača Hajduka, Galatasaray je zagospodario travnjakom i s dva pogotka riješio utakmicu. Nevolje za hrvatskog predstavnika najavio je Diagne u 75. minuti, no njegove "škarice" koje su išle pod gredu Posavec je uspio odbiti u korner.

Ipak, u 77. minuti više nije bilo pomoći za Hajduk. Tasdemir je probio lijevo krilo, vratio loptu na vrh kaznenog prostora gdje je natrčao Belhanda i jakim udarcem "probio" Posavca. 

Za konačnih 2:0 zabio je iskusni Nizozemac Babel u 86. minuti kojemu nije bilo teško s dva metra neometan skrenuti loptu u mrežu nakon što ga je proigrao Marcao. Prethodno je Brazilac na lijevoj strani driblingom "slomio" Mujakića.

Hajduk je mogao smanjiti u posljendjoj minuti sudačke nadoknade, no dobar udarac Diamantakosa iz blizine odlično je obranio Ozturk.

GALATASARAY - HAJDUK 2:0

Stadion Ali Sami Yen

STRIJELCI: 1:0 Belhanda (77), 2:0 Babel (86)

SUDAC: Pawson (Engleska)

GALATASARAY: Ozturk - Linnes, Donk, Marcao, Tasdemir (Elabellaoui, 80) - Antalyah; Feghouli (Kilinc, 89), Etebo, Bayram (Belhanda, 71), Babel - Diagne

HAJDUK: Posavec - Jakoliš, Vušković, Mujakić, Čolina - Jradi (Atanasov, 84), Caktaš, Jurić (Nejašmić, 74); Jairo, Gyurcso (Kreković, 84) - Diamantakos

Komentara 18

Avatar turskicobane
turskicobane
21:49 24.09.2020.

Kao dinamovac volio bi da Hajduk prođe dalje u EL.

Avatar Joejordan
Joejordan
22:09 24.09.2020.

Ni Rijeka ne može gola postići,naši timovi kao da ne znaju zabiti gol,a to nam se i u reprezentaciji dešava..

MO
mosack
00:39 25.09.2020.

ovo je kao neki dobar godišnji specijal u nastavcima... manje poznati glumci, često egzotika tipa Debrecen, Dila Gori, Sherbourne, Žilina, Dunaferr ili Gzira (u svakom slučaju nikad čuo ni prije ni poslije Hajduka). Epizodisti uvijek isti: prvotimci Hajduka, "bili tići" Jairo i Jradi (k'o Mirko i Slavko nekada). A Hajdukovi navijači naivci kao gledatelji američkog "wrestlinga"..., navijanje kao da puštaju onaj mehanički smjeh iz sitcom-a... Radnja baš nije napeta, više trivijalna zabava s elementima komedije i tragedije. Ali gledaš opušteno jer je happy end zagarantiran... Luzeri svake godine sve više podsječaju na Braću Dalton nakon poraza...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije