Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šprem o Štrleku

'On je u pet najboljih na svijetu, ja bih ga zvao!'

Goran Šprem
Foto: FIBA/Screenshot
1/3
10.01.2020.
u 10:35

Nisu se igrači Crne Gore stigli oporaviti od tog šoka pa je prednost do kraja samo rasla, a na kraju je Hrvatska vodila i po sedam razlike

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je EURO 2020 pobjedom u austrijskom Grazu protiv Crne Gore s 27-21 (12-13) u dvoboju 1. kola A skupine.  

Hrvatska je odigrala loše prvo poluvremenu pa su Crnogorci na odmor otišli s vodstvom 13-12. Ipak, Červarovi izabranici pokazali su kvalitetu u drugom poluvremenu kada su uraganski krenuli i već nakon osam minuta nastavka imali tri pogotka prednosti.

Nisu se igrači Crne Gore stigli oporaviti od tog šoka pa je prednost do kraja samo rasla, a na kraju je Hrvatska vodila i po sedam razlike. 

U 2. kolu u subotu Hrvatska igra s Bjelorusijom u 16 sati, a u 18:15 sati sastaju se Srbija i Crna Gora.  Dvije prvoplasirane ekipe iz skupine prolaze u drugu fazu u Beču. 

Tu utakmicu u nađem studiju komentirao je Goran Šprem koji se dotaknuo i nepozivanja Manuela Štrleka.

– To je odluka izbornika i Saveza, ali ja bih njega sigurno zvao. Kada je netko među pet najboljih na svijetu, on se mora naći na popisu. Ali, na kraju je to odluka izbornika. 

Koja se rješenja nude na desnom vanjskom, imamo samo Stepančića?

– Netko od dešnjaka, a ako ćemo igrati s tri niska, onda protivnici neće ići u nadigravanje s nama nego će nam puštati šut izvana. 

Sutra je već nova utakmica

Ovo je moguće oproštajni turnir Line Červara, utjecaj na momčad?

– Neće imati utjecaja, ne bi trebalo biti problema, možda je nekome i od igrača ovo posljednji turnir. Bjelorusi su slomili Srbe koji su se raspali, posvađali su se, a glavni razlog zašto su izgubili sjajni su Bjelorusi. To su igrači koji znaju igrati, baš su me oduševili iako bi mnogi rekli da je to treća rukometna liga. Također, sjajno igraju obranu. Nadam se da nam utakmica sa Srbijom neće ništa značiti. Oni su u lošoj fazi, mi se moramo pripremiti za Beč. Između Nijemaca, Španjolaca i nas treba tražiti polufinaliste. Moramo iskoristiti tu priliku – dodao je Šprem koji ističe.

– U drugom dijelu ždrijeba do polufinala mogu Šveđani, Danci, Francuzi i Norvežani. 

– Ako se gleda neki graf, onda izgleda kao neki pad posljednjih nekoliko godina, a ako uđemo u polufinale ili finale, to bi bio uspjeh, a sve ispod toga ja bih smatrao neuspjehom. Mislim da još nemamo kvalitetu da budemo europski prvaci – smatra Šprem.

 

Ključne riječi

Komentara 5

NE
netkonešto
12:11 10.01.2020.

Baš se našao "stručnjak". Ovaj Šprem, osim što nije bio nikakav igrač je i polupismen. On ne može složiti ni dvije rečenice, a kamo li iste napisati ispravno na hrvatskom jeziku. Njemu treba dati trubu, a ne mikrofon.

DU
Deleted user
11:23 10.01.2020.

Dečki pustite sad treninge, pa znate valjda igrati rukomet, igrate ga čitav život, okrenite se molitvi, molite čitave dane i noći, neka svi mole oko vas, samo molite i možda će pobjeda doći! Bog je uvijek uz Hrvatsku osim kada igramo protiv Francuske, njih se više moli pa su i glasniji i Bog ih bolje čuje onda a mi tada trebamo samo zvati naše generale da nam daju božansku potporu!

DU
Deleted user
11:45 10.01.2020.

Štrlek je bar otišao kad je on osobno htio - nije dočekao da ga gurnu čizmom u jarak kraj puta, kao što je bio slučaj s Balićem, Metličićem itd. itd. Zato kapa dolje! Jest da ne znamo sve detalje, ali da je djelovao preventivno na tom planu - da... Nikad nije bilo ni dostojnog ispraćaja velikih igrača u rukometu, a da se o velikim utakmicama HR vs EU ili HR vs Svijet i ne govori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije