Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.03.2018. u 16:49

U najjačoj utakmici 26. kola Hrvatske nogometne lige Osijek i Hajduk su u Gradskom vrtu odigrala vrlo efikasnu utakmicu koja je završila 3:3, piše Goal.com.

Ljepotica dosadašnjeg dijela prvenstva ponudila nam je sve što jedna utakmica može ponuditi - čak šest pogodaka, dva preokreta, fantastične prilike i obrane, penal, isključenje...

Trener bijelo-plavih Zoran Zekić ovim je remijem nastavio seriju neporaženosti u ligaškim utakmicama protiv majstora s mora, a bijeli se opet nisu proslavili u Osijeku - u zadnjih 16 utakmica slavili su samo jednom.

Hajduk je ovim remijem smanjio zaostatak za Dinamom na sedam bodova, dok je Osijek i treću utakmicu u nizu odigrao neodlučeno.

Tek što je počela utakmica, Hajduk je poveo! Gyurcso je probio bok i ubacio u sredinu gdje blato u petercu idealno usporava loptu za natrčalog Bašića. Veznjk bijelih uspješno je, prizemnim udarcem, matirao Malenicu.

Nakon postignutog gola, majstor s mora pritisnuo je još jače te je samo dvije minute kasnije Juranović iz dobre pozicije tukao pored gola. Zabiti je mogao i Gyurcso, ali njegov udarac lijepo je obranio Malenica.

U 6. minuti pojavio se i domaćin, ali Letica sjajno zaustavlja pokušaj Grezde. Minutu kasnije zaprijetio je Barišić iz slobodnog udarca, no lopta završava na gredi vrata gostujućeg sastava.

Nakon uraganskog starta utakmica se malo primirila, a onda je u 22. minuti Osijek izjednačio. Boban je napravio većinu posla te je strijelac Marić morao samo pospremiti loptu u mrežu.

Time su bijelo-plavi došli do "svog" rezultata - zadnji 12 remija Osijeka završilo je 1:1, od toga čak 11 njih ove sezone!

U 25. minuti domaći sastav mogao je do potpunog preokreta, ali Letica je ponovno mudriji od Grezde  te mu je (uz kontakt) uspio izbiti loptu u situaciji jedan na jedan.

Deset minuta potom Letica je ponovno spasio bijele! I treći puta splitski je golman zaustavio pokušaj Grezde.

Ipak, Letica nije mogao sve obraniti . U 38. minuti iz slobodnog udarca potegao je Lopa , a lopta se nezgodno odbila ispred vratara bijelih te završila u mreži. Bila je to strana mladog vratara gostiju, ali grbav i loš teren također ima svoje prste u preokretu bijelo-plavih.

No slavlje domaćih nije dugo trajalo. Tri minute kasnije na semaforu je 2:2! Nakon gužve u šesnaestercu lopta se odbila do Savvasa, a Grk koristi ponuđenu priliku i poravnava rezultat. 

Minutu zatim mogao je Hajduk ponovno u vodstvo, ali udarac Saida je blokiran...kakvih 40-ak minuta u Gradskom vrtu - prava ljepotica prvenstva!

Prvo poluvrijeme ponudilo je, za HNL nesvakidašnji, raskoš udaraca - vidjeli smo ukupno 14 pokušaja (7:7) te čak devet udaraca u okvir vrata (5:4 za Osijek).

Drugi dio počeo je prilikom Osijeka iz slobodnog udarca. Međutim, ovaj puta Letica je bio siguran te je zaustavio pokušaj Barišića.

Od 57. minute bijeli ponovno vode. Lijepu akciju odigrali su Caktaš i Said, a ubačaj Ganca u vlastitu je mrežu skrenuo Šimunec. Ipak, o tom golu puno će se pričati jer je Said izgleda bio u zaleđu...

Osam minuta nakn primljenog gola priliku za domaći sastav nije iskoristio Škorić nakon što je slabo zahvatio nabačenu loptu.

Minutu kasnije nova mat situacija za Osijek, no Letica opet vrhunskom reakcijom zaustavlja Bobana!

Osijek - Hajduk
1/7

U 70. minuti nova stopostotna šansa za domaći sastav! Ovaj puta je Grezda izbio u situaciju jedan na jedan, ali igrač Osijeka ne uspijeva uputiti završni udarac prema golu Hajduka.

Sedam minuta kasnije, penal za Osijek. U borbi za loptu, Caktaš je igrao visoko podignutom nogom te je Fran Jović pokazao na bijelu točku.

Najstrožu kaznu izveo je Hajradinović - Letica je pročitao stranu, ali lopta ipak ulazi u mrežu te Osijek dolazi do izjednačenja.

I nakon izjednačenja sastav Zorana Zekić bio je puno bolji, a ekipi s Poljuda kao da je nedostajalo snage.

Dvije minute prije isteka regularnog dijela, Hajduk je ostao s desetoricom nakon drugog žutog kartona Fomitschowa.

Do kraja susreta domaći sastav je pritiskao, ali završilo je najpravednije - podjelom bodova.

Komentara 66

JM
ja-ma
16:58 18.03.2018.

Hajduk je igrao s igračem manje 2 minute.Zašto to stavljate u naslov,a kad Dinamo odigra cijelu utakmicu s igračem manje ni slova.

DU
Deleted user
17:01 18.03.2018.

Večernji ajmo se raspisati o zaleđu za 3 gol Hajdučića. O zločinačkoj sudačkoj organizaciji,hns-u,Dinamu koji krade sa duplo kvalitetnijim igračima. Licemjeri.

FR
franepetric
16:50 18.03.2018.

orjunaši, vama ni suci ne mogu pomoći da osvojite prvenstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije