Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Marko Pavić
LP, SKUPINA F

Inter slavio u utakmici 'biti ili ne biti', odlični Brozović upisao asistenciju

Inter slavio u utakmici 'biti ili ne biti', odlični Brozović upisao asistenciju
Foto: Pixsell/Reuters
23.10.2019. u 22:51

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka Inter je na stadionu San Siro pobijedio Borussiju Dortmund sa 2-0, dok je u drugom susretu iz skupine F Barcelona u Pragu pobijedila Slaviju sa 2-1.

U 'ljepotici večeri' Napoli na gostovanju pobijedio RB Salzburg sa 3-2, a susretu su obilježili Dries Mertens i Erling Braut Haaland postigavši po dva gola. Mertens je time postao drugi najbolji strijelac u povijesti Napolija, dok je mladi Norvežanin ušao u povijest Lige prvaka kao prvi igrač koji je u prva tri kola zabio čak šest golova.

Europski prvak Liverpool rutinski je odradio gostovanje u Belgiji pobijedivši Genk sa 4-1, dok je Benfica upisala prvu pobjedu.

Inter je posve zasluženo slavio protiv njemačkog sastava. Domaćin je poveo u 22. minuti golom Lautara Martineza nakon odlične asistencije Stefana De Vrija. U posljednjim trenucima prvog dijela gosti su imali lijepu priliku, no Samir Handanović je sjajno zaustavio udarac Jadona Sancha. 

Inter je mogao zaključiti utakmicu u 82. minuti, no Martinez nije realizirao jedanaesterac, njegov udarac sjajno je zaustavio Roman Burki. Ipak, u 89. minuti Inter je priveo priču kraju golom Antonia Candreve na asistenciju Marcela Brozovića koji je odigrao cijeli susret. Vatreni je opet odigrao vrlo dobar susret.

Interu je ovo bila utakmica "biti ili ne biti" jer je nakon dva kola imao samo jedan bod i morao je pobijediti da bi ostao u borbi za prolazak skupine.

U drugom susretu Barcelona je slavila u Pragu protiv Slavije sa 2-1, a Ivan Rakitić je dobio priliku od 84. minute.

Katalonci su poveli već u trećoj minuti golom Lionela Messija, no Česi su se vratili u 50. minuti lijepim pogotkom Jana Borila. Radost domaćina nije dugo trajala i Luis Suarez je u 57. minuti doveo goste u novo vodstvo.

Na ljestvici vodi Barcelona sa sedam bodova, Borussia Dortmund i Inter imaju po četiri boda, a Slavija jedan.

Europski prvak Liverpool je u dvoboju 3. kola E skupine na gostovanju pobijedio Genk sa 4-1.

"Redsi" su stigli do prednosti već u drugoj minuti preko Alexa Oxladea-Chamberlaina, a isti je igrač u 58. minuti sjajnim udarcem sa 20-tak metara zabio za 2-0. Do kraja susreta golove su zabili Mane (78) i Salah (87), dok je Odey u 88. minuti ublažio poraz domaćina. Dejan Lovren je odigrao cijeli susret za goste.

U drugom susretu Napoli je na gostovanju pobijedio RB Salzburg sa 3-2.

Gosti su poveli u 17. minuti nakon lijepe akcije koju je pogotkom zaokružio Dries Mertens, kojem je to bio 115. gol u dresu Napolija čime se izjednačio s legendarnim Diegom Maradonom. Na vrhu klupske ljestvice strijelaca je Marek Hamšik sa 121 golom.

Izjednačio je Erling Braut Haaland iz jedanaesterca u 41. minuti postigavši već peti gol ove sezone u LP. Mertens je u 65. minuti svojim drugim golom na utakmici doveo goste u novo vodstvo, a sebe gurnuo na drugo mjesto ljestvice klupskih strijelaca sa 116. golova preskočivši tako Maradonu. 

Salzburg se još jednom vratio u 74. minuti drugim golom mladog Norvežanina koji je postao prvi nogometaš u povijesti Lige prvaka koji je u prva tri nastupa zabio čak šest golova. No, samo minutu kasnije Insigne je zabio za 3-2.

Na ljestvici vodi Napoli sa sedam bodova, Liverpool ima šest, Salzburg 3, a Genk jedan bod.

U susretu trećeg kola G skupine RB Leipzig je pobijedio Zenit sa 2-1, premda su gosti vodili na poluvremenu.

Rusi su poveli u 25. minuti lijepim udarcem Jaroslava Rakitskog sa 20 metara, no Leipzig je u nastavku susreta bio bolji i zasluženo je stigao do nova tri boda. Domaćin je izjednačio u 49. minuti preko Konrada Laimera na asistenciju Marcela Sabitzera koji je deset minuta kasnije fantastičnim golom okrenuo rezultat. Do kraja susreta Leipzig je bio bliži trećem golu, nego Rusi izjednačenju.

U drugom susretu iz ove skupine Benfica je porazila Lyon sa 2-1 upisavši prvu pobjedu.

Portugalci su poveli u 4. minuti golom Rafe Silve, izjednačio je Memphis Depay u 70. minuti, no domaćin je četiri minute prije kraja susreta stigao do prve pobjede golom Pizzija.

RB Leipzig je ovom pobjedom privremeno preuzeo vodstvo na ljestvici sa šest bodova. Lyon i Zenit imaju po četiri boda, a Benfica tri.

U prvom susretu skupine Chelsea je u Amsterdamu pobijedio Ajax sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Michy Batshuayi u 86. minuti. Bila je to skromna predstava s vrlo malo pravih prilika. Ajax je bio bliži pobjedi, no tri boda odlaze u London. 

Domaćin je u 37. minuti uspio zabiti pogodak, no sudac Hategan je nakon 'asistencije 'VAR-a dosudio zaleđe u kojem je milimetarski bio Promes. Korak do vodstva Ajax je bio i u 59. minuti no Alvarez je nakon ubačaja iz kornera pogodio vratnicu.

Odluka je pala u 86. minuti kada je Batshuayi jednu povratnu loptu zakucao pod gredu. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je cijeli susret za 'Bluese'.

U drugom susretu Lille i Valencia su odigrali 1-1. Gosti su poveli u 64. minuti golom Denisa Čeriševa, a izjednačio je Ikone u petoj minuti nadoknade.

Domagoj Bradarić nije nastupio za francuski sastav.

Londonski sastav je ovom pobjedom dostigao Ajax i sada oba sastava imaju po šest bodova. Valencia ima četiri, a Lille jedan bod.

Komentara 1

PR
prajdali100
23:00 23.10.2019.

Broz, fenomenalna asistencija za 2:0 ! Čelična pluća,među najboljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije