Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Marko Pavić
EUROPSKO PRVENSTVO

Imamo medalju! Hrvatska svladala Italiju i osvojila treće mjesto

Imamo medalju! Hrvatska svladala Italiju i osvojila treće mjesto
Foto: Gtres/Pixsell
28.07.2018. u 21:41

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je brončano odličje na Europskom prvenstvu svladavši u Barceloni Italiju s 10:8 (4:0, 3:5, 2:1, 1:2). 

Hrvatskoj je to prva europska medalja nakon čak osam godina i četvrta ukupno. Na EP 2010. u Zagrebu Barakude su osvojile zlato, a u Firenci 1999. i Kranju 2003. naši vaterpolisti su osvojili srebro.

Za razliku od polufinalnog dvoboja sa Srbima, Hrvatska je protiv Italije izvrsno ušla u utakmicu, a pokazala je igru dostojnu svjetskih prvaka - učinkovito i maštovito u napadu, te čvrsto i koncentrirano u obrani. Barakude su čak četiri puta gubili dvoboj za brončano odličje na Europskom prvenstvu, no u Barceloni je i toj negativnoj seriji došao kraj. 

Hrvatska je utakmicu počela bez svog kažnjenog izbornika Ivice Tucka, ali je krenula fantastično - prvu četvrtinu je dobila s 4:0.  No, u drugoj četvrtini Barakude nisu uspjeli sačuvati tu veliku prednost, Talijani su zabili čak pet golova i na poluvrijeme se otišlo sa samo dva gola prednosti (7:5), iako talijanski vratari nisu imali nijednu jedinu obranu. 

Treća četvrtina je započela važnim pogotkom Fatovića za 8:5, a potom je Andro Bušlje zabio za 9:5, opet velika četiri gola prednosti. U zadnjui četvrtinu se ušlo s 9:6, a Lončar četiri i pol minuta prije kraja postiže gol za 10:6, prednost koju Talijani više nisu mogli stići.

Tri gola zabio je Loren Fatović, a po dva gola postigli su Luka Lončar i Andro Bušlje. U momčadi Italije su Di Fulvio i Gallo dvostruki strijelci.

U finalu kasno navečer igraju domaćina Španjolska i Srbija

Komentara 62

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
21:56 28.07.2018.

Bravo dečki!

Avatar Snijeg
Snijeg
20:23 28.07.2018.

Nije ni trece mjesto lose ali treba cestitati Srbiji na prvom mjestu!

ZI
zikaslika
21:59 28.07.2018.

Cestitam komsijeeee!!! Sad cemo i mi nadam se zlato.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije