Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REMI S ROSENBORGOM

Ligo prvaka, stižemo! Golčina Gojaka odvela Dinamo u nogometnu elitu

Ligo prvaka, stižemo! Golčina Gojaka odvela Dinamo u nogometnu elitu
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
27.08.2019. u 22:49

Dinamo se sedmi put u povijesti probio u skupinu Lige prvaka! Modri u Trondheimu kod Rosenborga odigrali 1:1 i prošli dalje nakon 2:0 na Maksimiru.

Navijačima Dinama nije bilo nimalo lagano gledati večerašnji susret. Domaćini su već u 11. minuti poveli preko Akintole koji je zabio nakon što je Livaković obranio udarac Jensena ali tu nisu stali. Nastavili su pritiskati, a najbliže golu bili su u 43. minuti kada je Hedenstad sjajno izveo slobodnjak i pogodio gredu. Imali su domaćini još nekoliko prilika, ali vratar hrvatske reprezentacije danas bio jako raspoložen.

Pritisak Rosenborga nastavio se i u drugom dijelu, ali ključni potez napravio je Nenad Bjelica u 66. minuti. Umjesto Hajrovića je u igru uveo Amera Gojaka i to mu se isplatilo samo pet minuta kasnije. 

 

Gojak tek što je ušao je promašio zicer, a onda u 71. maestralnim golom donio Dinamu Ligu prvaka. Ljevicom je s 25 metara neobranjivo pogodio gornji kut Hansenova gola.

Ždrijeb skupina je u četvrtak u 18.00 sati u Monacu, a Dinamo je već samim plasmanom u LP osigurao oko 25 milijuna eura. Osim toga, modri će po prvi put biti u trećoj jakosnoj skupini kod ždrijeba.

 

ROSENBORG - DINAMO 1:1

Pred 19.000 gledatelja na stadionu Lerkendal sudio je Hategan iz Rumunjske. 

Strijelci: 1:0 Akintola (11), 1:1 Gojak (71)

ROSENBORG: Hansen - Hedenstad (Ceide, 84), Reginiussen, Hovland, Meling - Jensen, Lundemo (Trondsen, 73), Konradsen - Akintola (de Lanlay, 74), Soderlung, Adebenro

DINAMO: Livaković - Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac - Moro - Hajrović (Gojak, 66), Ademi, Olmo (Gavranović, 90+1), Oršić (Atiemwen, 81) - Petković

>> Pogledajte kako su igrači Dinama proslavili ulazak u skupinu Lige prvaka

Komentara 79

PA
pappmisi
22:29 27.08.2019.

Toliko , Gojak !!! Sada protiv Hajduka da igraju igraci koji sada nisu igrali, ukazati im poverenje , oni puno rade na treninzima !!!

KO
kokolo67
22:26 27.08.2019.

gojak 1:1

DU
Deleted user
22:20 27.08.2019.

pitam se odkad je Marin srpsko prezime

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije