Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatska - kanada

Bravo vatreni: Sjajna Hrvatska je razbila Kanadu i upisala prvu pobjedu u Kataru! (4:1)

Bravo vatreni: Sjajna Hrvatska je razbila Kanadu i upisala prvu pobjedu u Kataru! (4:1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.11.2022. u 19:05

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Kanadu 4-1 (2-1) u dvoboju drugog kola skupine F svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar. Kanada je povela golom Alphonsa Daviesa već u drugoj minuti, ali je potom uslijedio preokret. Andrej Kramarić je zabio dva, u 36. i 70. minuti, a Marko Livaja jedan pogodak, u 44. minuti, za slavlje Hrvata. Sve je okončano golom Lovre Majera u 94. minuti.

Utakmica je šokantno počela za Hrvatsku, već u drugoj minuti Kanada je povela. Buchanan je odlično ubacio, a natrčali Alphonso Davies je ispred Juranovića glavom zakucao loptu u hrvatsku mrežu za 1-0. U 26. minuti Hrvatska je izjednačila pogotkom Kramarića, ali prethodno je Livaja bio u zaleđu pa je pogodak poništen.

>> VIDEO: Kolinda ekskluzivno iz Katara: I kad sam uvjerena u pobjedu Hrvatske, dosta sam nervozna

No, spomenuti dvojac do kraja prvog dijela donio je preokret Hrvatske. Prvo je Kramarić, nakon lijepe asistencije Perišića, u 36. minuti zabio za 1-1, dok je u 44. Livaja odlično potegnuo s vrha šesnaesterca za preokret i 2-1 Hrvatske. Otvoreno s obje strane, uz stalno jurišanje po cijelom travnjaku, nastavilo se igrati i u drugom poluvremenu. Prvo je zaprijetio Osorio, dok je u 54. minuti sjajnu šansu imao Kramarić, ali je Borjan spriječio 3-1 Hrvatske.

Potom se utakmica pomalo smirila do 70. minute kada je opet proradila veza Perišić - Kramarić. Prvi je još jednom asistirao, a potonji se riješio čuvara i precizno plasirao za 3-1. Do kraja susreta bliže je Hrvatska bila četvrtom golu (šanse Perišića i Brozovića) nego li Kanada drugom. Sve je zaključeno novim hrvatskim golom u 94. minuti. Kontru na samog vratara Borjana zaključio je Majer golom za konačnih 4-1.

Na ljestvici nakon drugog kola vode Hrvatska i Maroko sa po četiri boda. Tri ima Belgija, dok je bez bodova Kanada koja više jedina u ovoj skupini nema šanse za proboj prema osmini finala. U posljednjem, trećem kolu ove skupine F, u četvrtak od 16 sati igraju Hrvatska - Belgija i Kanada - Maroko.

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Navijači stigli pod prozor Vatrenima, pridružio im se Dalić i poručio: 'Dat ćemo sve od sebe!'

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 192

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
17:45 27.11.2022.

E sad je već bolje. Puni mrežu Borjanu do vrha.

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
17:37 27.11.2022.

Eto vam sad svim pizdekima koji ste osporavali Kramarića. Uvjerljivo najbolji na terenu.

Avatar Dzambo1
Dzambo1
17:45 27.11.2022.

goplllllllllllllllll..2-1...Livaja......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije