Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Marko Pavić
SVJETSKO PRVENSTVO

Četvrta pobjeda Hrvatske, s pola gasa razbili smo Bahrein

Četvrta pobjeda Hrvatske, s pola gasa razbili smo Bahrein
Foto: Pixsell/Reuters
16.01.2019. u 19:25

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja nizati pobjede na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u susretu 4. kola B skupine pobijedila Bahrein sa 32:20 (19:9) upisavši i četvrtu pobjedu.

Pitanje pobjednika bilo je poznato i prije ove utakmice, no kauboji su to trebali potvrditi i na terenu. I nije bilo nikakvog iznenađenja.

Izbornik Lino Červar iskoristio je ovu utakmicu kako bi odmorio glavne igrače, pa tako Marin Šego, Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić, Igor Karačić i Željko Musa nisu igrali niti minute, dok je Zlatko Horvat dobio mrvice. Nakon što je propustio posljednje dvije utakmice Luka Cindrić je zaigrao u prvih 16 minuta.

Bez previše potrošnje i s igračima iz drugog plana Hrvatska je već nakon prvog poluvremena imala 10 golova prednosti (19-9). Na početku drugog dijela hrvatska vrsta je otišla na +12 (22:10, 23:11), a potom se opustila i Bahrein je serijom 3-0 smanjio na 23-14. Lino Červar je odmah pozvao minutu odmora kako bi malo podigao tenzije i ritam igre, no Hrvatska u tom periodu nije postigla pogodak iz igre čak 10 minuta. Osam minuta prije kraja Bahrein je uspio smanjiti na manje od deset razlike (19-28), no Hrvatska je zaključila utakmicu serijom 4:1 za konačnih 32:20.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Manuel Štrlek sa 11 golova, Ivan Vida i Damir Bičanić zabili su po pet golova, Jakov Vranković je zabio četiri gola, dok je Ivan Stevanović sakupio 13 obrana i postigao jedan gol.

U suparničkim redovima najefikasniji bili Ahmed Jalal s pet golova, dok je Husain Al Sayyad dodao četiri gola.

Bio je to naš drugi međusobni susret i druga pobjeda hrvatske vrste. Hrvatska i Bahrein su prvi put igrali na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 9. travnja u Danskoj, a Hrvatska je slavila s 33:22. 

Hrvatska nakon četiri kola ima maksimalnih osam bodova, Španjolska je druga s dva boda manje, ali i utakmicom manje. Europske prvake večeras očekuje ogled protiv Makedonije. Island je treći sa četiri boda, koliko ima i Makedonija na četvrtoj poziciji. Posljednja dva mjesta drže Japan i Bahrein bez bodova.

Kaubojima sada predstoji iznimno važan dvoboj protiv Španjolske u četvrtak u 20.30 sati. Pobjedom bi osvojili prvo mjesto u skupini i u drugi krug natjecanja prenijeli četiri boda što bi nam otvorilo vrata polufinala. U slučaju poraza dalje nosimo dva boda, a u novoj skupini nas čekaju Francuska i Njemačka. 

HRVATSKA - BAHREIN 32:20

HRVATSKA: Šego, Stevanović 1; Duvnjak, Stepančić, Vida 5, Horvat, Karačić, Blažević, Štrlek 11 (2), Musa, Cindrić1, Mandić 1, Kozina 3, Vranković 4, Šipić 1, Bičanić 5

BAHREIN: A.Husain, Khamis; A.Merza 2, Al Samahij, Abdulredha, Ah.Husain 1, Jalal 5, M.Merza 1, Basham 3, Yaseen, Madan 1, Al Salatna, Alfardan, Saad 1, Habib 1, Al Sayyad 4

>> Pogledajte atmosferu uoči utakmice Hrvatske i Makedonije

Komentara 7

Avatar Tito
Tito
18:37 16.01.2019.

Bravo Kauboji nastavite tamo di su stali nogometaši,tenisači,vaterpolisti,Sandra....... Samo zlato ništa drugo Najjači ste

VZ
vladimir.zupan
18:53 16.01.2019.

Samo naprijed Hrvatska ZDS!!!

BA
barbika1
18:49 16.01.2019.

Jednonogi Krmcina, lijepo je to od tebe , da podrzavas nase rukometase, bravo👍

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije