Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davis Cup

Hrvatska osvojila prvi bod, sjajni Delić pobijedio Sijslinga

Mate Delić
Foto: HTS/Dana Anders
12.09.2014.
u 15:45

U prvom setu naš tenisač dvaput je gubio servis te jednom uzeo break pa je Nizozemac dobio sa 6:4. No, onda je uslijedio pravi preokret

Hrvatska Davis cup reprezentacija krenula je danas u borbu za ulazak u Svjetsku skupinu. U trodnevnom meču protiv Nizozemske tražit ćemo povratak u elitu. U prvom meču prvog dana Mate Delić, koji je uskočio umjesto umornog Čilića, igrao je protiv Nizozemca Igora Sijslinga, 72. tenisača svijeta i pobijedio! Hrvatski tenisač slavio je sa 3:1 u setovima, bilo je 4:6, 6:4, 7:5, 6:2.

U prvom setu naš tenisač dvaput je gubio servis te jednom uzeo break pa je Nizozemac dobio sa 6:4. Drugi set bio je nevjerojatan, Delić je poveo 3:0, Nizozemac okrenuo na 4:3 i imao servis, a onda je ponovno naš predstavnik osvojio tri uzastopna gema. U trećem setu obojica su u prvih osam gemova izgubila po jedan servis, a kad su svi očekivali tie-break, Delić je napravio još jedan break i poveo sa 2:1 u setovima, a odličnom igrom u četvrtom stigao je do prve pobjede.

– Prije početka meča sam bio vrlo nervozan jer sam osjećao pritisak. Želio sam osvojiti taj bod. Kad je meč počeo, opustio sam se i počeo razmišljati samo o igri – rekao je Delić pa prokomentirao kako se osjećao nakon pobjede:

– Nevjerojatno, posebno jer sam osvojio važan bod za Hrvatsku. Moja prva pobjeda i nadam se da će ih biti još.

Deliću je ovo bio prvi nastup za reprezentaciju, a odmah je odradio sjajan posao i olakšao posao Borni Ćoriću koji će s manje pritiska igrati protiv Haasea. U svakom slučaju, Hrvatska ima vodstvo 1:0 i napravila je veliki korak ka povratku u Svjetsku skupinu.

Komentara 6

SP
spaceandtime
16:05 12.09.2014.

Bravo! Čestitke! Ugodno iznenađenje.

Avatar franioprvi
franioprvi
15:56 12.09.2014.

Kiseli clanak , kao da im nije drago sto je Hrvat uspjesan ?!! Mate legendo !!

ZX
zark x
09:53 13.09.2014.

Bravo Mate, hocemo i tebe u prvih 100 dogodine. pogotovo jer si iz Mojih kastela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije