Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.02.2020. u 16:53

Gol za golom, redali su se pogoci na Poljudu u dvoboju Hajduka i Gorice. Takvu partiju splitske momčadi nismo već dugo vidjeli, a oni su dobrano iskoristili mušteriju koja im je došla u goste. Splitska momčad slavila je visoku pobjedu nad Goricom i to od 6:0.

Šest golova Hajduk je na Poljudu zadnji put zabio 20. svibnja 2017. kada je pobijedio Inter (6:0).

Hajduk - Gorica
1/13

Slavlje je počelo već u 12. minuti kada je Leon Kreković probio mrežu Kristijana Kahline. Iako je sudac prvo svirao zaleđe, VAR je odlučio kako je ipak pogodak. Krekoviću je to prvi pogodak u dresu bijelih.

Nije puno trebalo da se vodstvo Tudorove momčadi poveća jer u 35. Jairo je primio loptu na sredini terena, obrana Gorice u tom se trenutku nije snašla, a on je sprintao do suparničkih vrata i loptu pospremio u mrežu. I kada se Sergej Jakirović ponadao kako je to sve za prvo poluvrijeme, Mijo Caktaš je uništio iluziju. U 39. minuti zabio je za 3:0.

Prvo je Jairo petom namjestio Tahiraju koji se riješio svog čuvara i namjestio loptu Caktašu koji je bio na pet, šest metara od vratara Kahline. Mogli su se gosti iz Turopolja sabrati na poluvremenu, ali to jednostavno nije bio njihov dan. Jer, nakon što su se vratili na teren, primili su još dva pogotka.

Nisu se ni snašli, a već je u 46. minuti Jairo sjajno proigrao Caktaša koji je poentirao za visokih 4:0. Samo devet minuta kasnije splitski bili izborili su i kazneni udarac koji je skrivio Kalik. Jairo je uzeo loptu, postavio je na bijelu točku i tko bi rekao - ponovno zabio. Za Kahlinu to jednostavno nije bilo obranjivo.

I ni u tom trenutku nitko nije ni pomislio kako je kraj jer Hajduk je bio nezasitan. Nasrtaj, za nasrtajem imali su na suparnička vrata.Jedan im je pogodak poništio VAR zbog milimetarskog zaleđa. No, zato je Samuel Eduok razbio i to malo 'razdoblja mira'.

Kahlina je izašao visoko na loptu, a Eduok je stigao do nje prvi, trčao i zabio na prazan gol u 80. minuti. Bilo je to za konačnih 6:0!

Navijači Gorice jedva su čekali da sudac svira kraj jer ovakav poraz kada govorimo o Gorici, odnosno otkada taj klub službeno nosi to ime, nikada u prvenstvu nisu imali.

No, visoki porazi nisu joj strani, ove su sezone u studenom recimo izgubili su s 0:4 od Lokomotive.

Hajduk se tako dobro osvetio za sve što mu je Jakirovićev klub napravio ove sezone. Nakon što je Gorica izbacila Hajduk u osmini finala Kupa (2:1), istim rezultatom pobijedila ih je i u prvenstvu. Te utakmice presudile su treneru Damiru Buriću na klupi Hajduka. Sada je ovo već neka druga pjesma.

I dok će se u svlačionici Hajduka pjevati, trener Jakirović imat će o čemu pričati sa svojim igračima. 

>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020.

Komentara 10

DH
dalibor.hren
15:54 22.02.2020.

Blaženi VAR!

Avatar dzambo
dzambo
17:36 22.02.2020.

Poraz od Slavena..pa ova sad pobijeda...pa iduca ce bit il poraz il nerijeseno...pa onda pobijeda..pa nerjeseno...pa poraz....takvim rezultatima u I HNL Nikad nece kokurirati sa Dinamom jer I HNL NIJE Engleska prva liga il Njemacka da protiv ostalih tesko ide....JER trebalo bi dobiti sve ostale klubove i doma i vanka a onda u derbijima protiv Dinama,Rijeke,Osijeka mozes i izgubit il nerjeseno i et ti titule...

BR
branko52
17:42 22.02.2020.

Osveta kako to gordo zvuči

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije