Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupina B

Engleska ipak nije pomogla Hrvatskoj da se plasira u osminu finala, Wales velikom pobjedom izborio vrh skupine

Slovačka vs. Engleska
Foto: Reuters
1/30
20.06.2016.
u 23:07

Hrvatska će tako prije sutrašnjeg dvoboja protiv Španjolske proći u osminu finala jedino ako Njemačka pobjedi Sjevernu Irsku. U suprotnom, Hrvatska mora izbjeći poraz od aktualnih prvaka Europe kako bi sigurno prošla dalje

Engleska i Slovačka odigrali su 0:0 u trećem kolu Europskog prvenstva te na taj način Hrvatska još uvijek nije osigurala osminu finala. A mogla je da je Engleska slavila jer bi onda vatreni sigurno u najmanju ruku prošli dalje kao jedna od najboljih trećeplasiranih reprezentacija.

Hrvatska će tako prije sutrašnjeg dvoboja protiv Španjolske proći u osminu finala jedino ako Njemačka pobjedi Sjevernu Irsku. U suprotnom, Hrvatska mora izbjeći poraz od aktualnih prvaka Europe kako bi sigurno prošla dalje. 

Što se tiče drugog susreta skupine B, Wales je pobijedio Rusiju 3:0 i tako je sada u osminu finala ušao kao pobjednik grupe. 

Za razliku od zanimljive utakmice Velšana i Rusa, prvih 15 minuta susreta Slovaka i Engleza je bilo nezanimljivo, a većina gledatelja bi vjerojatno zaspalo da na tribinama nije bilo glasnih Engleza koji su tijekom cijelog susreta glasno bodrili svoju momčad. 

Ali je u 18. minuti konačno došlo do sjajne prilike za Englesku. Jamie Vardy je došao jedan na jedan s Kozačikom, ali slovački vratar pomalo neprecizan udarac Leicesterova napadača sigurno brani. 

Na kraju se na odmor otišlo s nezanimljivih 0:0, ali su Englezi dominirali prvim poluvremenom dok su se Slovaci više orijentirali na obranu o čemu govori činjenica da nisu uputili niti jedan udarac na vrata Joea Harta. 

Drugi dio susreta započeo je puno življe. Prvo je Clyne iz neposredne blizine s desne strane poslao loptu iznad gola, a zatim je zaprijetila i Slovačka. 

U kaznenom prostoru Engleza Vladimir Weiss izborio se za udarac i pucao u donji desni kut Hartova gola, ali vratar Manchester Cityja brani bez problema. 

U 61. minuti je u igru ušao Dele Alli za Englesku te je odmah došao u odličnu priliku za dovesti svoju momčad u vodstvo. Nakon centaršuta Hendersona, veznjak Tottenhama je uputio udarac, ali Martin Škrtel na liniji gola odlično sprečava pogodak.

Igra je do kraja susreta izgledala jalovo i dosadno pa su momčadi nakon posljednjeg sučevog zvižduka u svlačionicu otpraćene zvižducima.

U drugoj utakmici iste skupine Wales je ponizio Rusiju ne samo rezultatom nego i sjajnom igrom. Već su u 11. minuti Velšani došli u vodstvo preko Aarona Ramseya. Joe Allen je odličnom loptom pronašao veznjaka Arsenala koji prebacuje Akinfeeva. 

U 20. minuti je Wales udvostručio vodstvo zahvaljujući Neilu Tayloru koji se najbolje snašao nakon što mu se lopta sretno odbila. 

Rusija se konačno probudila u 27. minuti kada je Wayne Hennessey odlično obranio pokušaj Artema Dzyube, ali ostatak poluvremena je protekao u dominaciji Velšana. 

Udarce Garetha Balea i Sama Vokesa je obranio Akinfeev pa se na odmor otišlo vodstvom Walesa od 2:0. 

Nastavak susreta nije ponudio toliko spektakularnu igru koliko prvo poluvrijeme. Izglednih prilika nije bilo do 67. minute kada je Gareth Bale zabio svoj treći pogodak na ovogodišnjem Euru. 

Napadač Real Madrida je primio sjajnu loptu Ramseya i smireno poslao loptu u donji lijevi kut ruskih vratiju i na taj način postavio konačan rezultat od 3:0 te tako pomogao Wales ostvariti povijesni uspjeh. 

Komentara 46

DU
Deleted user
22:57 20.06.2016.

Koji krretenski naslov?

AC
Andeo cuvar 78
21:19 20.06.2016.

Nerazumijem zasto bi trebali ovisit o englezima inamo svoju priliku a tocemo sutra dokazat...sretno vatreni bog i hrvati

SE
sestrićna
23:01 20.06.2016.

a kad je engleska igrala za hrvatsku..u bilo kom smislu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije