Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak Dinamovaca

Bjelica: Teško je nešto planirati ako ti može otići sedam igrača

Nenad Bjelica
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/5
15.03.2019.
u 16:30

- Teško je nešto previše planirati za sljedeću sezonu kada znaš da u momčadi imaš šest ili sedam igrača koji mogu otići - napomenuo je Bjelica

Nogometaši Dinama vratili su u petak oko 16 sati u Zagreb nakon što su se porazom od Benfice (3:0) u osmini finala Europske lige oprostili od nastupa u Europi. 

>>> Pogledajte što su trener Nenad Bjelica i Amer Gojak izjavili po povratku u Zagreb iz Lisabona

Svjesni da su ove sezone napravili puno, i više nego što su mnogi mogli sanjati, nisu djelovali pretjerano utučeno, a trener Nenad Bjelica sportski je priznao poraz:

- Malo smo spavali, što od umora, što od emocija. Ali novi je dan i idemo dalje. U nama i dalje živi osjećaj ponosa zbog svega što smo pružili. Jednostavno protiv takvog protivnika morate biti perfektni, kako u obrani, tako i u napadu. A mi to nismo bili, pogotovo u napadu - započeo je strateg Modrih i dodao:

- U obrani nismo loše stajali, ali dobili smo golove iz šuteva izvan šesnaesterca. To se ne događa baš svakodnevno, ali s druge strane mi u napadu nismo bili perfektni. Promašili smo neke šanse koje smo morali zabiti, ali dobro. To je nogomet. 

- O narednoj sezoni u Europi ne mogu govoriti. Sjest ćemo uskoro, pokušati se posložiti, vidjeti kako dočekati sljedeću sezonu. Teško je nešto previše planirati kada znaš da u momčadi imaš šest ili sedam igrača koji mogu otići. To je neminovnost, trebamo biti spremni za te eventualne odlaske, ali i trebamo pokušati složiti momčad koja će se moći potući sa svakim u Europi - kazao je Bjelica.

 

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Uskok
Uskok
18:01 15.03.2019.

Vrijeme bi bilo da Dinamo napravi ipak mali iskorak. Ne može se samo prodavati. Slažem se, realnost je da klubovi poput Dinama moraju prodavati igrače ali to ne smije biti rasprodaja. 2-3 ajde, ali 7 je previše. A ovaj Dinamo uz par pojačanja može u Ligu prvaka i da se tamo bori za 3. mjesto pa opet u Europsku ligu. I napravit rezultat. Zašto ne. Ove godine su mogli do četvrtfinala, slijedeće nek odu korak dalje. Pa će biti više love i od UEFA-e, sponzora, vrijednost igrača će porast pa će i zarada od prodaje biti veća. Nisam sanjar, ali mislim da Dinamo može i treba se polako sve više uzdizati, jačati. Sad smo vidjeli da se može. Ovo bi trebala postati konstanta. Kvalitetno igranje europskih natjecanja. Jedne godine Liga prvaka, druge ako ne ide Europska liga pa opet napast Ligu prvaka. Može to bolje. Najambicioznija stvar bi bila da zadrže Olma još jednu sezonu ako on to hoće i da slijedeće godine naprave još bolji rezultat pa nek se proda za 40 milijuna eura, a ne za 15-20. Treba imati viziju i plan razvoja.

Avatar doog_kool
doog_kool
17:03 15.03.2019.

Prodaja je neizbjezna i tu nema nikakvih problema sve dok je planska.

JE
jejeee
17:01 15.03.2019.

gojak....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije