Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda Dinama

Bjelica: Vraćamo Moubandjea i Hajrovića u život

Bjelica: Vraćamo Moubandjea i Hajrovića u život
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
05.10.2019. u 18:51

Dinamo je nakon europskog ispita protiv Cityja nastavio s obvezama u domaćem prvenstvu. U 11. kolu Prve HNL nogometaši Nenada Bjelice su u Maksimiru pobijedili Slaven s 1:0 i zadržali korak za vodećim Hajdukom.

Nismo gledali baš lijepu nogometnu predstavu u kojoj je Dinamo bio bolji, držao loptu, ali iz tog posjeda protiv defenzivno orijentirane momčadi Slaven Belupa nije puno napravio.

Dinamo - Slaven
1/14

No, upisao je tri boda, što je bilo najvažnije nakon gostovanja u Manchesteru.

Nije se plavima ponovio Varaždin, ovaj put se igračima Dinama ne može zamjeriti loš pristup, ali jednostavno nisu pronašli prostora u zbijenoj obrani gostiju.

-. Angažirani smo bili, nismo im dali ni polušansu, ali za napad ti treba više prostora, ali i ideje i maštovitosti – objasnio je Nenad Bjelica.

Dinamov trener nije puno mijenjao sastav u odnosu na onaj koji je igrao protiv Manchester Cityja, tek je izostao Theophile, a Leovac preselio na klupu, u igru su ušli Moubandje i Kadzior, kasnije minutažu dobio i Hajrović.

– Moubandjea i Hajrovića vraćamo u život. Moubandjeu nije lako jer nema kontinuitet, bio je solidan, ništa spektakularno, ali nismo to ni očekivali, a Hajrovića je u manjoj minutaži pokušao pokazati sve što zna – rekao je trener Dinama.

Brzo je Dinamo stvorio prvu priliku, koju nije iskoristio u drugoj minuti kada je blokiran Oršić, ali već u četvrtoj minuti imao je jedanaesterac, Nowak je s dvije ruke srušio Petkovića, dvojbi za suca nije bilo, a sam Petković je sigurno pogodio za vodstvo Dinama već u petoj minuti. Zacijelo je bilo mnogo onih koji su nakon tog ranog pogotka očekivali golijadu, otvaranje gostiju, ali to se nije dogodilo.

Do odmora su plavi potpuno kontrolirali utakmicu, imali posjed iako nekakve velike prilike nisu stvarali sve do 36. minute kada je prvo Ademi prebacio Ježinu, ali nije pogodio mrežu, a u istoj minuti je bio sam pred nekadašnjim vratarom Dinama, ali Ježina je sjajno obranio. Još je do odmora Dinamo pokoji put zaprijetio, ali nije bilo ni lako probiti defenzivnu momčad Slavena Belupa.

Ni u nastavku nije bilo puno drukčije, Dinamo bi brzo vraćao loptu u svoj posjed nakon što bi ju izgubio, ali nije stvarao puno prilika, bilo je i dosta grešaka u igri plavih na tu betoniranu obranu Slavena Belupa. Na kraju više pogodaka nije bilo, čak je i prilika bilo manje nego u prvom dijelu susreta, a dočekali smo i jedan jedini slabašni pokušaj Slavena Belupa u okvir vratiju.

- Sve je dobro što se dobro svrši. Dobro smo ušli u utakmicu, puno prilika smo imali krajem prvog dijela.Da smo zabili drugi gol možda bismo natjerali suparnika da se malo otvori, ovako mu 1:0 uvijek daje nadu. Disciplinirano su se branili i čestitam im. Ovako smo do kraja morali strepiti, na kraju je zaslužena i čestitam svojim dečkima što su našli snage u napornom tjednu – kazao je Nenad Bjelica koji će svojim igračima dati par dana odmora.

- Sljedeće tjedna idemo u BiH, igrat ćemo sa Žepčem i tuzlanskom Slobodom u toj reprezentativnoj stanci. Imat ćemo samo sedam igrača prve momčadi, ali imat ćemo puno igrača iz druge momčadi – zaključio je trener plavih.

Slaven Belupo nema za čim žaliti, pokušali su se obraniti, radili su to dobro, no nisu uspjeli.

- Zadovoljan sam kako je to izgledalo, željeli smo držati Dinamo što duže u 'egalu', ali nije nam to uspjelo u startu. Kad smo se othrvali pritisku, kad nismo primili drugi pogodak iz nekoliko prilika Dinama, nama je i 0:1 bio aktivan rezultat. I osjetila se nervoza kod Dinama, nisu uspjeli mirno privesti utakmicu kraju, a mi smo ostali živi do 90. minute, ali niti jedan prekid ni tranziciju nismo uspjeli ostvariti – objasnio je ideju s kojom je došao u Maksimir trener Slavena Belupa Ivica Sertić.

>> Pogledajte kako je Cityjeva navijačica Boysima pokazala guzu!

Komentara 3

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
19:15 05.10.2019.

Kmečavci, uživajte još malo .... prvi ste još samo do tekme sa Mađarima, a nakon toga slijedi nastavak prvenstva.... u prijevodu , nakon što otpusti kočnicu koje je stisnuta po nalogu HNS, Dinamo šalta u brzinu više i daje gas.... do opet nekih 15-20 bodova razlike na kraju sezone. Čuvajte se Rijeke, Gorice i Osijeka ako hoćete biti bar među prva 3...jer 4. ćete biti..... valjda.

DU
Deleted user
20:36 05.10.2019.

Najbolje od svega kaj kmečavci misle da bi nekako mogli do titulice.hehe

Avatar nadobudan
nadobudan
19:04 05.10.2019.

Hahaaaaaa, penal utrećoj minuti i to još kakav, da ne bi kasnije bilo problema ! Blago vama i vašim pobjedama kad jedni skidaju gaće kao sestra lokomotiva,a kad treba i suci daju svoj obol. Ajde se malo sramite !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije