Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.11.2019. u 16:56

Dinamo je postigao željeno, ostvario je 1:0 pobjedu nad Interom i to je za plave bilo najvažnije pred srijedu i utakmicu sa Šahtarom. Plavi su protiv Zaprešićana bili očekivano dominantni, no ne baš i efikasni, ali za Bjelicu je najvažnije da su upisali tri nova boda i da se mogu mirno okrenuti pripremanju susreta s Ukrajincima.

Dinamov je trener očekivano kombinirao sa sastavom, nešto zbog ozljeda, a nešto i zbog utakmice sa Šahtarom u četvrtom kolu Lige prvaka (srijeda).

Dinamo - Inter
1/13

Tako su svoje mjesto u prvoj postavi našla dva stopera ljevaka, Perić i mladi Gvardiol, a zadnji vezni bio je Marko Đira, a na klupi su se našli Šutalo i Šipoš. I Samir Toplak morao je mijenjati, a ponešto je i sam poželio pa tako u početnoj postavi nije bilo najboljeg strijelca Serdera Serderova.

Šteta je što je loše vrijeme pokvarilo dolazak navijača u Maksimir, tako baš i nije uspjela dobro zamišljena akcija Dinama da svi oni koji kupe ulaznicu za taj jučerašnji sraz s Interom mogu besplatno na derbi s Hajdukom.

No, loše vrijeme nije smetalo navijačima da od ranog jutra čekaju puštanje u prodaju ulaznica za Šahtar. Već nakon desetak minuta rasprodana je donja etaža zapadne tribine, prije početka utakmice s Interom nestalo je i ulaznica za gornju zapadnu tribinu, a ubrzo i za istočnu tribinu pa onda i za donju etažu sjeverne tribine. A navala na kupnju preko interneta srušila je server i otežala kupnju ulaznica na taj način.

Inter je došao s namjerom da čvrstim blokom zaustavi plave, ali već u drugoj minuti je mogao primiti pogodak, nakon krasne akcije i pete Petkovića, Šitum je pucao preko vratiju. Potom je Gvardiol bio blizu svom prvijencu, ali je njegov udarac glavom uspio obraniti Frelih, kao i kada je tukao Oršić. Slijedio je udarac Olma pored vratnice, pa nova obrana Freliha koji je udarac Leovca izvadio ispod prečke. Tako je Slovenac na vratima Intera svakako bio prvo ime Zaprešićana u prvom dijelu.

No, Frelih se nije proslavio prvom intervencijom i nastavku, loše je izašao na ubačaj Kadziora, a loptu je u mrežu pospremio Joško Gvardiol, kad u prvom dijelu nije uspio glavom sad je pogodio nogom za vodstvo Dinama.

Do kraja susreta plavi su bili bolji, tražili nove pogotke, ali put do mreže ipak više nisu uspjeli pronaći iako su imali nekoliko prilika i opasnih udaraca.

- Čestitam igračima na odličnoj igri pogotovu u prvom dijelu, ali nismo bili efikasni, uz obrane vratara Intera. No, u nastavku smo pogotkom došli do mirnoće, najvažnije je bilo pobijediti. Dali smo nekolicini igrača prigodu, jako sam zadovoljan s dva najmlađa, Gvadiolom i Đirom. Zadovljan sam jer nam suparnik nije uputio udarac, dakle defenzivno smo bili perfektni. Inter se jako dobro branio, ne treba im zamjeriti što su stalno stajali na 16 metara, tako dođu i oni koji se bore za prvaka, zašto to ne bi smio Inter – govorio je zadovoljni trener Dinama Nenad Bjelica.

Iako je upisao poraz u Maksimiru nezadovoljan nije bio ni trener Intera.

- Ne mogu biti prezadovoljan zbog poraza, ali ne mogu biti ni previše nezadovoljan. U fazi obrane dečki su dali sve od sebe, Dinamo je igrao u skoro najjačem sastavu. Dinamo je 'space shuttle' za nas, želim im svi sreću u srijedu, uživam ih gledati u Ligi prvaka – kazao je Samir Toplak.

>> Pogledajte razgovor s Brunom Petkovićem na Večernji TV-u

Komentara 12

ST
stefj
15:58 02.11.2019.

Ovaj Šitum je antitalent, a niti Kadzior baš ne briljira. Đira se skriva od lopte, trebao bi biti malo hrabriji...

ST
stefj
16:09 02.11.2019.

Ovaj Gvardiol će biti dobar igrač... Eh, jeste mu vidjeli tatu? Ima metar i žilet, a on 2 metra :)

DM
drago.miota
16:01 02.11.2019.

završnuca nikakva ko da su na ledu kad trebs svi padaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije