Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV RASPLET!

Bajka u Kopenhagenu! Danska demolirala Ruse i uz pomoć Belgije završila druga

Bajka u Kopenhagenu! Danska demolirala Ruse i uz pomoć Belgije završila druga
Foto: Reuters
21.06.2021. u 22:41

Nogometna reprezentacije Belgije osvojila je prvo mjesto u skupini B Europskog prvenstva nakon što je u susretu trećeg kola pobijedila Finsku 2:0 upisavši i treću pobjedu, a dalje ide i Danska koja je porazila Rusiju 4:1.

Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja u skupini B, bilo je poznato samo kako Belgija ide dalje, ali ne i s koje pozicije. U nekim kombinacijama do prvog mjesta je mogla i Finska. Ostalo je sve bilo otvoreno, a dalje su mogli i Rusija, te Danska.

Na koncu je Belgija očekivano pobijedila Finsku 2:0 osvojivši prvo mjesto s tri pobjede, dok je Danska porazila Rusiju 4:1 i nakon dva početna poraza probila se na drugo mjesto.

Golove za Belgiju, brončane s posljednjeg SP-a u Rusiji, zabili su finski vratar Lukas Hradecky koji je u 75. minuti ugurao loptu u vlastitu mrežu, te Romelu Lukaku golom u 82. minuti.

Foto: Reuters

Belgija će u osmini finala igrati protiv trećeplasirane ekipe A/D/E/F. 

U drugom susretu Danska je u sjajnom susretu u Kopengahenu pobijedila Rusiju sa 4:1 osvojivši drugo mjesto, pa će u osmini finala igrati protiv Walesa

Mikkel Damsgaard (38), Yussuf Poulsen (59), Andreas Christensen (79) i Joakim Maehle (82) zabili su za Dance, a Artem Dzjuba (70-11m) za Ruse.

Danskom pobjedom protiv Rusije (4:1) zatvorio se krug s tri reprezentacije sa po tri boda jer je ranije Finska pobijedila Dansku (1:0), a Rusija je bila bolja od Finske (1:0).

U tom trokutu najbolji su bili Danci koji su osvojili drugo mjesto u skupini, Finska je treća, a Rusija posljednja.

Komentara 8

LU
lucio2
21:42 21.06.2021.

Ajmo Danci!

DU
Deleted user
22:57 21.06.2021.

finci idu sada dalje ako mi odigramo remi s skotima i ako Slovacka izgubi od Spanjolske i ako Poljska ne pobjedi Svedsku.

RE
RedTree
23:15 21.06.2021.

Tri godine stvaraš ekipu i uigravaš je i to izgleda dobro, zna se sastav napamet. Onda dođe Euro i sve izmijeniš i stvoriš kaos. Pogledajte kako Danci lete po terenu. Daliću vrati se ekipi iz kvalifikacija i krenimo po pobjedu. Mani se eksperimenata ala Gvardiol, Kovačić, Kramarić i Ivanušec, bez ikakve uigranosti i automatizma. Čestitke Dancima, naročito zbog njihovog Eriksena! 🇩🇰

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije