Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO JAPAN

Dalić: Čestitam Joškovoj majci, to je slika reprezentacije. Najbolji je stoper svijeta

Dalić Gvardiol
Foto: John Sibley/REUTERS/Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
02.12.2022.
u 09:15

- Vidio sam tu fotografiju i baš mi je bilo toplo oko srca. Moraš imati osjećaje. Mi smo svi na svoje roditelje posebno slabi - rekao je.

Hrvatska nogometna reprezentacija ušla je u osminu finala Svjetskog prvenstva nakon jučerašnjeg remija s Belgijom (0:0). Bilo je neizvjesno do samog kraja, ali po bod za momčad sa svake strane nakon posljednjeg zvižduka značio je da Crveni vragovi ispadaju, a naši nogometaši prolaze dalje.

Zlatko Dalić je od 9 sati iz Dohe držao press-konferenciju. Uživo smo prenosili izjave kako su dolazile. 

Igrač utakmice svakako je bio Joško Gvardiol, koji nas je spašavo pred naletima Belgijaca. Romelu Lukaku nije uspio pronaći put do mreže, a posebno je impresivno bilo izbijanje jedne lopte našeg stopera ispred napadača Belgije. 

Oduševio je i scenom nakon susreta. Zagrlio je majku na tribinama, a fotografije je završila na društvenim mrežama. Pitali su Dalića je li ju vidio.

- Vidio sam tu fotografiju i baš mi je bilo toplo oko srca i zato je Joško najbolji stoper na svijetu. Moraš imati osjećaje. To je slika hrvatske reprezentacije i ja sam na to ponosan i čestitam njegovoj mami. Mi smo svi na svoje roditelje posebno slabi - rekao je izbornik koji je bio dosta emotivan, ali istaknuo kako nakon Rusije nije plakao. 

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium - Ahmad Bin Ali Stadium, Al Rayyan, Qatar - December 1, 2022 Croatia's Josko Gvardiol celebrates after the match as Croatia qualify for the knockout stages REUTERS/John Sibley Photo: John Sibley/REUTERS
Foto: John Sibley/REUTERS

Kakvo je stanje igrača nakon utakmica u skupini? 

- Mi zaista radimo jako dobro. Svaki trening je izvrstan. Ja se toga ne bojim. Pripremamo se za Japan. Potrošnja je velika, ali imamo puno energije, motiva i to je dobro. Samo daj Bože da ne bude nekakvih ozljeda. 

Tražili su od izbornika da napravi procjenu Japana.

- Ako jedna reprezentacija završi u grupi ispred Njemačke i Španjolske, onda je zaista kvalitetna i dobra, a oni su to pokazali. Gubili su u ranoj fazi obje utakmice i vratili su se, vjerovali su u sebe. Ono što može biti ključ je da budemo strpljivi i da ne činimo greške u obrani, koje oni kažnjavaju. 

Ostale izjave s press-konferencije pročitajte OVDJE.

Susret s Japancima je na rasporedu u ponedjeljak od 16 sati

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 44

Avatar southman
southman
09:38 02.12.2022.

Hrvatska je 2/3 utakmice držala jednu Belgiju u konopcima uz 4 šuta u okvir gola. Zadnja trećina utakmice je bila na horuk Belgije pa što bude. U takvoj situaciji daleko najlošije su se snašli Livaković i Lovren a njih dvojicu se najmanje spominje. Opet je meta Perišić koji je doslovno nezamjenjiv sa svime što radi i doprinosi na terenu. Pljuc.

DU
Deleted user
11:20 02.12.2022.

Gvardiol je igračina i čovjek, očito je odgojen u poštenoj i radišnoj obitelji. Mogao je prvi profesionalni ugovor potpisati za neki strani klub, kao neki drugi prije njega, ali ne, potpiso je za klub u kojem je stasao. Time jee Dinamu priskrbio milijune eura i još će, a mi, navijači Dinama, žalimo što nismo mogli uživati još koju godinu u njegovim igrama u dresu Dinama Joško, sretno ti bilo ma gdje igrao!

TO
tow
10:10 02.12.2022.

Bronca, srebro, finalisti lige nacija, osvajač zlatne lopte, od 10 velikih natjecanja samo 2 propustili, 3,5 milijuna stanovnika (od 16 zemalja u osmini finala uvjerljivo najmanje stanovnika), nijedan pošten stadion, štoviše Maksimir se raspada. Čudo neviđeno. Ali nekima ne valja.a. Kažu - može to bolje, igramo ziheraški. Majko mila!, kao da u nekom matrixu živim. Da osvojimo zlato na SP sa 1:0, neki bi rekli trebalo je biti 3:0, može to bolje. Užas! . IZNAD SVIH - HRVATSKA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije