Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOBOJ NA POLJUDU

VIDEO Dalić otkrio neobičnu obranu za Portugal, a Modrić što je pričao s Ronaldom

Zlatko Dalić Luka Modrić
Reuters/Pixsell
16.11.2020.
u 18:38

"Očekujem Portugal u najjačem satavu. Očekujemo odličnu utakmicu", prvo je što je Dalić rekao

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i kapetan vatrenih Luka Modrić su od 18:30 na Poljudu započeli press konferenciju uoči utakmice protiv Portugala u posljednjem kolu Lige nacija.

"Očekujem Portugal u najjačem satavu. Očekujemo odličnu utakmicu", prvo je što je Dalić rekao.

- Portugalci imaju jako kvalitetne igrače, kombinaciju iskusnih poput Ronalda i Pepea i novih poput Joaa Felixa i Jote. Europski su prvaci i zaslužuju respekt.

Kako doživljava pohvale Santosa?

- Hvala na lijepim riječima, drugi smo na svijetu i zaslužili smo to. Imamo smjenu generacija, sad nam rezultati nisu na visokom nivou, ali mislim da ćemo biti dobri na Europskom prvenstvu.

Kakav će biti Ronaldo?

- Čim je on došao tu igrati utakmicu koja nije toliko bitna za Portugal, to govori sve i to je dobro za nas. Nije ga bilo u prošloj utakmici, njegova je motivacija ogromna. Velik je igrač, kao i Luka, u 35. godini daje sve od sebe.

Na pitanje o prvoj utakmici protiv Portugala i općenito lošem omjeru protiv njih, Dalić je bio jasan:

- Nismo bili agresivni i kompaktni, nismo bili blizu igračima. Ne možeš očekivati pozitivan rezultat i biti na 80 posto. Utakmica nam znači jako puno, želimo ostati u ovom razredu Lige nacija. I jedni i drugi se vadimo nakon poraza, očekujem zanimljivu i čvrstu utakmicu.

- Svjestan sam da naši rezultati i igra nisu dobri, nitko mi ne treba to govoriti. To je naša realnost, danas nam je otpao i Pongračić. Ostali smo bez četvorice igrača u zadnjem redu, puno je problema. Ali ovo je proces u kojem stvaramo novu reprezentaciju, ja ga vodim i za njega odgovaram. Znam da ne izgledamo dobro, ali napravit ću sve da u ožujku budemo bolji i konkurentniji, ali i na Euru. Rekao sam igračima da ne mogu jedan ili dva poraza izbrisati sve dobro. Siguran sam da ćemo opet biti na nivou, da hrvatski narod bude ponosan. Sad je ovo sve najbolje što Hrvatska ima. Kad sam rekao da želim da ova godina što prije prođe, mislio sam na općenitu situaciju. Uvukla nam se nervoza zbog tih testova, puno toga nije bilo dobro, ali gledamo pozitivno. Bila je ljepša atmosfera kad smo ovdje igrali s Mađarskom.

- Frustriran sam tim silnim putovanjima, ali to je moj posao. Moram dati sve od sebe, i dalje sam pun motiva i energije da nešto napravim. Ništa me neće pokolebati i ja sam odgovoran za rezultat. Vjerujem u sebe, nije mi lako, znam da je pritisak ogroman.

- Smjena i dolazak Bjelice? Ne bojim se ničega, radim posao najbolje što mogu. Ne kažem da sam najvrjedniji. Sve što sam htio s Hrvatskom napravio sam. Osvojio sam srebro, plasirao se na Euro, doveo reprezentaciju u Split. Ako je to tako, ja ću se zahvaliti... Nema problema

- Lijevog beka će igrati Bradarić, na Poljudu, njegovu stadionu, on je budućnost reprezentacije. Jedini stoper je Lovren, zvao sam i Škorića, razmišljao sam staviti nekog ljevaka poput Barišića ili Melnjaka, ali to nisu njihove pozicije, a desno će igrati Juranović. To je to što imamo. Neka igraju, neka se pokažu, neka mi daju više briga. Ni Budimir ni Petković nisu na nivou da mogu igrati cijelu utakmicu. Fali nam zadnji vezni da bi Kovačić i Luka bili okrenuti prema napadu. Moramo naći tu alternativu.

- Neću igrati na bod, nikad nisam igrao na bod. Dat ćemo maksimum.

- Zašto tek sad poziv Škoriću? Trebao je napraviti test pa je tek onda došao, a danas je otpao Pongračić koji je dobio temperaturu i bolestan je. Negativan, a bolestan.

- Tri utakmice u sedam dana? Nismo to mogli izbjeći ni zanemariti, takav je bio dogovor. Možda nisam bio dovoljno mudar prije godinu dana, kad se to dogovaralo. Možda smo trebali staviti Andoru ili San Marino kući, dobiti 10-0... Svatko ima pravo na komentar i dobrodošli su.

Nakon izbornika, na vrući stolac došao je i kapetan Luka Modrić.

- Portugal je odlična momčad, ima puno mladih, dobrih i talentiranih igrača uz nekoliko iskusnijih poput Pepea i Cristiana koji igraju na visokom nivou i pomažu mlađima da preuzmu te uloge u budućnosti. Portugal je jedna od jačih momčadi na svijetu bez obzira na to što ne mogu obraniti titulu - rekao je Modrić i nastavio:

- Drago mi je da smo se Ronaldo i ja vidjeli nakon dugo vremena i popričali o svemu. Vežu nas lijepe uspomene. Prisjetili smo se vremena iz Reala, jednostavan razgovor dvojice prijatelja, da ne ulazim previše u detalje.

- Francuska ili Portugal? Dosta je sličan njihov nivo, a to su utakmice i pokazale, prva neodučeno, drugu Francuzu dobili jednim golom razlike. Ali dosta su slične i ne bih nikome davao prednost.

- Definitivno sam spreman za veliku utakmicu, vjerujem da ću to sutra i pokazati. Osjećam se dobro fizički. Kad igram više utakmica u nizu osjećam se bolje nego kad preskačem utakmice.

Na pitanje odakle vuče energiju, Modrić je bio jasan.

- Nogomet je moj život, i dalje imam motivaciju. Osjećam se dobro. Znam da nisam na početku karijere, da to neće još dugo trajati. Želim uživati na svakom treningu, osjećam se dobro psihički, fizički, dobro u svakom pogledu. Kad dođeš do takve razine, želiš tamo ostati. Svi ti uspjesi još te motiviraju da daješ maksimum i ostati tamo što duže - rekao je Modrić

Komentara 31

VO
volimnju
20:26 16.11.2020.

to su sve nebitne utakmice. dobro dođu za uigravanje nove momčadi. dečki ne dajte se. daliću ne daj se. pamte se samo svjetsko, europsko prvenstvo i OI. doći će sve to na svoje

RE
RedTree
21:09 16.11.2020.

Ajmo naši, samo čvrsto💪🇭🇷!

AM
Ameise
20:25 16.11.2020.

Stara poslovica:'Narod je najveca stoka'. Sretno vatreni 💪

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije