Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Luka Modrić nije mogao sam... Chelsea slomio Real, imat ćemo englesko finale!

Foto: Reuters
1/3
05.05.2021.
u 22:51

Timo Werner (28) i Mason Mount (85) bili su strijelci za londonsku momčad, koja će 29. svibnja u Istanbulu igrati sve-englesko finale protiv Manchester Citya.

Chelsea se plasirao u finale Lige prvaka nakon što je u uzvratnom dvoboju u Londonu svladao Real Madrid 2:0. U prvom dvoboju u Madridu bilo je 1:1.

Timo Werner (28) i Mason Mount (85) bili su strijelci za londonsku momčad, koja će 29. svibnja u Istanbulu igrati sve-englesko finale protiv Manchester Citya. 

Za Chelsea će to biti treće finale, a imaju zasad samo jedan naslov iz 2012., dok je Real ostao na rekordnih 13 titula.  

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, a Mateo Kovačić nije bio u sastavu domaćina. 

Za Real je cijelu utakmicu igrao Luka Modrić, dok Matea Kovačića zbog ozljede nije bilo ni na klupi londonskog kluba.

Chelsea je potpuno zasluženo prošao Real u polufinalu jer je londonska momčad bila bolja u obje utakmice. U uzvratu u Londonu trener Reala Zidane je stavio nespremne igrače poput Hazarda, Mendya i Ramosa, pa je igra "Kraljevskog kluba" bila ispod razine. Da su strijelci Tuchelove momčadi bile imalo raspoloženi, a u drugom dijelu su imali pet čistih "zicera",Real je mogao gadno stradati na Stamford Bridgeu.  

Dvoboj je počeo vrlo oprezno, u prvih 20-tak minuta tek su se izdvojili dalekometni pokušaji Rudigera i našeg Modrića. U 27. minuti prva velika šansa i to za Real, kada je lopta došla do Benzeme, koji precizno s desetak metara gađa sami kut, no vratar Mendy je to, mada pokriven, čudesno obranio.

Foto: Reuters

Samo minutu kasnije lodnonski sastav je došao do vodstva, a gol je kreirao Kante koji je oduzeo loptu i pronašao Haavertza. Nijemac se odlučuje lobati vrata Curtoisa, lopta odsjeda na gredi, da bi je u mrežu lako pospremio dobro postavljeni drugi Nijemac Werner. U 24. minuti Modrić nabacuje do Benzeme, a njegov udarac glavom brani Mendy. 

Već na samom početku drugog dijela Havertz je po drugi puta na utakmici pogodio gredu, ovaj puta udarcem glavom. U 53. minuti Mount je nakon akcije Wernera izašao sam ispred vratara i u izglednoj prilici pucao daleko iznad gola. 

Revija promašaja Chelseaja nastavila se u 59. minuti kada je opet Havertz izašao sam ispred Belgijanca, koji u padu brani njegov šut, a Curtois je gotovo na isti način u 65. minuti obranio veliku šansu Kantea. 

Promašaji se ipak nisu osvetili londonskoj momčadi jer je pet minuta prije kraja odlični Pulišić ubacio za Mounta, koji lako pogađa prazna vrata za prolaz Chelseaja u finale.

Komentara 10

Avatar comparator
comparator
23:19 05.05.2021.

Bila je to igra penzionera protiv tinejđera ! Nije se imalo što gledati jer je razlika u brzini prevelika ! Vidjelo se je to i u prošloj utakmici ,a u ovoj je samo posloženo onako kako treba .

DU
Deleted user
23:12 05.05.2021.

Modric ocekivano los a ocito je da je i Kovacic nepotreban Chelseju jer nije niti minutu dobija na tereu.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
08:40 06.05.2021.

Preplačeni Luka Modrić nije znao i mogao ... Chelsea slomio Real, imat ćemo englesko finale!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije