Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ludnica ispred Anfielda

Uzalud sve molbe policije: Pogledajte kako se sinoć slavio povijesni trenutak

Liverpool slavi naslov prvaka
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
23.07.2020.
u 11:37

Bilo je tu svega, od smijeha, do suza. Naravno, uz nezaobilazne baklje i vatromet.

Premda je policija danima upozoravala navijače da se ne okupljaju, nitko nije mogao zaustaviti navijače Liverpoola u proslavi prvog naslova prvaka nakon 30 godina.

Redsi su u susretu posljednjeg kola Premier lige na praznom Anfieldu pobijedili Chelsea sa 5:3 i tako službeno osvojili toliko dugo čekani naslov prvaka.

Kada je kapetan Jordan Henderson nakon utakmice visoko podigao pobjednički pokal, 'vojska crvenih navijača' u gradu je počela slaviti. Naravno, najbučnije je bilo oko stadiona Anfield. Bilo je tu svega, od smijeha, do suza. Naravno, uz nezaobilazne baklje i vatromet.

Policija Merseysidea je zatražila je od pristaša da ostanu kod kuće zbog straha od širenja koronavirusa u gradu, ali tisuće navijača Liverpoola okupilo se oko stadiona kako bi proslavili naslov. U tim trenucima nitko nije mario za socijalnu distancu i koronavirus.

- Znate li koliko dugo čekam ovaj trenutak. Čekao sam svih ovih godina otkad sam bio dijete. I sada ne mogu biti na stadionu, međutim barem mogu biti ispred - kazao je jedan od navijača.

Dio navijača se počeo okupljati još prije utakmice, a jedan navijač je unajmio privatni avion kako bi preletio iznad Anfielda s porukom. "Čestitamo prvaci. YNWA. Bahrein".

Klub i TV kuće pažljivo su se pripremili kako bi milijuni ljudi mogli uživati ​​u ovim posebnim trenucima u udobnosti svojih domova. No, bilo je nemoguće zaustaviti oduševljene navijače.

Igrači, stožer i njihove obitelji naslov su proslavili u golf odmarališta Formby Hall.

Nije Liverpool u srijedu bio jedini glad u kojem se bučno slavilo. Vatreno je bilo i na ulicama Leedsa nakon što su "The Peacocks" nakon čak 16 godina izborili povratak u elitni razred engleskog nogometa.

Leeds United je promociju u Premier ligu osigurao još prije pet dana, a sinoć je i službeno okrunjen prvakom Championshipa.

Engleski mediji pišu o burnim proslavama u središtu grada i ispred stadiona Elland Road. Prema policijskom izvještaju ispred stadiona se okupilo najmanje dvije tisuće navijača koji su pjesmom pokazali svoju ljubav i podršku klubu.

Statue legendi Leeds Uniteda Billyja Bremnera i Don Revieja, koje se nalaze neposredno ispred stadiona, bile su ukrašene bijelim, žutim i plavim šalovima i dresovima.

Leeds United je kroz svoju povijest tri puta bio engleski prvak, a iz Premier lige je ispao 2004. godine nakon 14-godišnjeg boravka u društvu najboljih.

Slavilo se i ispred The Hawthornsa nakon što je West Bromwich Albion u dramatičnih posljednjih 90 minuta sezone izborio povratak u Premiership.

Momčadi Slavena Bilića je u posljednjem kolu za promociju bio dovoljan domaći remi 2:2 protiv Queens Park Rangersa, jer je trećeplasirani Brentford na svom terenu poražen sa 1:2 od Barnsleyja, koji je unatoč pobjedi ispao u treću ligu.

Dio igrača izašao je na parkiralište stadiona kako bi pozdravili navijače i zajedno zapjevali.

WBA se vraća u Premier ligu nakon dvije sezone u Champinshipu, a Bilićevoj momčadi će to biti 82. sezona u najvišem razredu engleskog nogometa.

West Brom je izgubio samo sedam utakmica u ovoj sezoni i završio kao momčad s najmanje poraza te zasluženo izborio promociju u elitu engleskog klupskog nogometa.

- Vidjet ćemo što će biti u budućnosti. Dobar smo tim. Većina momaka na koje smo ovdje računali igrat će u Premier ligi jer to zaslužuju. Doista vjerujem da će nekima od njih više odgovarati Premier ligi - poručio je Bilić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije