Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROLJEĆE U MAKSIMIRU

Uz plave i poznati sportaši: Sjajna poruka velike dinamovke Sandre

Sandra Perković na Hanžeku
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
10.11.2018.
u 09:32

Najveći dinamovac među skijašima trenutačno je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić (25).

U gustoj magli maksimirskoj veliki trenutak za sve dinamovce pozdravili su i košarkaši Cibone koje danas očekuje beogradski ogled s Partizanom. Damir Markota prenio nam je svoje dojmove:

– Unatoč gustoj magli od koje se nije moglo vidjeti 60 posto igre, ali ni tribine, bila je to utakmica posebnog ugođaja koji ste mogli osjetiti već pri samom dolasku na stadion, posebice kada smo prolazili kroz fan zonu. Kako smo mi cibosi bili gosti Dinama onda nam je Luka Menalo, koji nije igrao zbog ozljede, podijelio i poklone. Trebali bismo i mi na neki derbi pozvati dinamovce.

Škaro učio “zanat” na Sjeveru

Markota je dinamovac postao još u rodnoj Švedskoj.

– Na Dinamove utakmice idem kad god mogu i to negdje od 2000. godine kada me na Maksimir prvi put odveo Kruno Simon. Vezao sam se uz taj klub jer je iz grada u kojem sam igrački stasao, za koji sam se vezao i u kojem se vidim u budućnosti. Posebno mi je drago što je toliko čekano prezimljavanje u Europi izborila momčad od koje se u posljednjih 10 godina to najmanje očekivalo.

>> Pogledajte što su dinamovci rekli dan nakon velike pobjede

Boksaš Damir Škaro čestitao je “kolegi” Nenadu Bjelici na prolazu u drugi krug Europske lige. Pitate se, zacijelo, po čemu su oni to kolege.

– Pa ja sam s veteranskim nogometnim klubom Autoklub Siget-HD sedmerostruki prvak Hrvatske, i to kao trener – nasmijao se Škaro i dodao:

– Ja volim nogomet više od boksa još iz vremena kada je nogomet bio samo sport. Danas je to prestao biti samo sport, to je i politika i biznis. Kao nekadašnji navijač Dinama iz radničke Dubrave ja sam presretan da je Dinamo konačno prezimio u Europi, a to je nešto o čemu su čeznuli svi navijači Dinama još dok sam i ja dolazio na sjever. A na toj tribini, i u okruženju stadiona, ja sam “položio prijamni” za kasniju boksačku karijeru. Šalim se, ja sam bio navijač koji se tukao samo u samoobrani. Nisam ulijetao u gužve, držao sam se zida.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Zanimljivo, Ivica Kostelić kao dječak nije odlazio na Maksimir, a i kako bi kada je stalno bio negdje na skijaškim turnejama.

– Mene raduje kada bilo koji hrvatski klub ispuni neki svoj cilj na međunarodnoj sceni, a to je isključivo razina na kojoj ja pratim hrvatski nogomet. Ja sam stekao dojam da je ovo jako dobro usklađena momčad igrača koji svi dobro igraju na svojim pozicijama i dobro se nadopunjavaju.

Najveći dinamovac među skijašima trenutačno je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić (25).

– Otkako znam za sebe kao navijača Dinama, ovo mi je najradosniji trenutak, a guštao sam i one godine kada smo Ajax pobijedili u gostima. Nažalost, utakmicu nisam mogao gledati jer sam imao ranojutarnji trening, no gledao sam sve ostale, a na prvoj ovosezonskoj bio sam i u Maksimiru. Štoviše, tamo sam kada god mogu, kao pravi Zagrepčanin.

A purger Filip više voli kada Dinamo igra Europsku ligu nego Ligu prvaka.

– Pravi navijači više vole kada igramo bivši Kup Uefe nego Ligu prvaka jer se tu fajtamo, a tamo nismo konkurentni.

Tin Srbić, bivši svjetski prvak u vježbi na preči, rekao je:

– Utakmicu protiv Spartaka gledao sam u kvartovskom kafiću, u društvu dva prijatelja. Satima prije utakmice osjećala se dobra atmosfera, samo je magla sve pokvarila – istaknuo je Srbić.

>> Pogledajte i što je rekao Gojak

Jedva čekam nokaut-fazu

Hoćete li ići na stadion protiv Anderlechta?

– Vjerojatno, ako budem u Zagrebu. No sigurno idem na prvu domaću utakmicu u nokaut-fazi. Jedva čekam. Bit će pun stadion, a magle valjda neće biti – istaknuo je Tin Srbić.

Imate li neke favorite među igračima?

– Najviše mi se dopada Hajrović. Kada je došao u Dinamo, nisam imao nekakvo posebno mišljenje o njemu, ali igra fenomenalno. Sviđa mi se kako igra i Ademi. On je pravi vođa ove momčadi na travnjaku. Kapetan za primjer – zaključio je Srbić.

Sandra Perković, europska, svjetska i olimpijska prvakinja u bacanju diska, velika je dinamovka.

– Moje srce je plavo i više mu neće biti zima jer sada čeka proljeće. Presretna sam, preponosna. Znam da je ovo zajednički rezultat trenera, igrača i uprave kluba. Bilo je prekrasno na stadionu, bilo je prekrasno biti dio ove lijepe priče – istaknula je Sandra.

A na utakmici su uživala i braća Valent i Martin Sinković.

Komentara 9

PI
pinkec
04:44 11.11.2018.

Bravo Sandra! Bravo Dinamovci!

ER
EroK
04:48 11.11.2018.

Dinamo! Dinamo! Dinamo je pravi!

TV
tugomir.vidak
11:08 10.11.2018.

Kako možete dati komentar od nekog "grodara" koji NEZNA poštovati HRVATSKE ŠPORTAŠE gdje su vaši koji pratiju komentare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije