Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Utrka u Kini odgođena zbog epidemije koronavirusa

Lewis Hamilton, VN Kine u formuli 1
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
12.02.2020.
u 16:29

FIA je objasnila da je odluku o odgodi donijela na zahtjev organizatora VN Kine i kineskih sportskih vlasti te da su "zdravlje i sigurnost momčadi Formule 1, sudionika svjetskog prvenstva i navijača njena najveća briga"

Velika nagrada Kine utrka Formule 1 koja je na rasporedu 19. travnja odgođena je zbog epidemije koronavirusa, objavila je u srijedu Međunarodna automobilistička federacija (FIA).

VN Kine je četvrta utrka svjetskog prvenstva Formule 1 koje počinje 15. ožujka utrkom u Australiji. Nakon toga slijedi VN Vijetnama, prva utrka Formule 1 organizirana u toj zemlji, koja je na rasporedu 5. travnja.

Lewis Hamilton, VN Kine u formuli 1
1/9

FIA je objasnila da je odluku o odgodi donijela na zahtjev organizatora VN Kine i kineskih sportskih vlasti te da su "zdravlje i sigurnost momčadi Formule 1, sudionika svjetskog prvenstva i navijača njena najveća briga".

FIA sada zajedno s promotorom , dužnosnicima Formule i kineskim vlastima traži "mogućnost da se utrka održi kasnije tijekom godine".

Od koronavirusa, koji je službeno nazvan Covid-19, umrlo je više od tisuću osoba u Kini i to najviše u pokrajini Hubei čiji je glavni grad Wuhan. VN Kine trebala se održati u Hong Kongu, nešto više od 800 km zapadno od Wuhana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije