Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleska liga

Utišali topnike! Chelsea preokretom stigao do pobjede

Chelsea
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
29.12.2019.
u 17:46

Bila je to prva utakmica u kojoj su Bluesi stigli do pobjede protiv Arsenala nakon što su gubili na poluvremenu

U derbiju 20. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je na gostovanju pobijedio Arsenal s 2-1 okrenuvši rezultat u posljednjih 10 minuta utakmice.

Bila je to prva utakmica u kojoj su Bluesi stigli do pobjede protiv Arsenala nakon što su gubili na poluvremenu. U dosadašnjih 15 takvih situacija, Arsenal je slavio 11 puta, a četiri susreta su završila bez pobjednika.

Chelsea
1/1

Zanimljivo, bio je to i četvrti uzastopni domaći poraz topnika u svim natjecanjima što im se nije dogodilo od 1959. godine.

Domaćin je poveo u 13. minuti golom Pierrea-Emericka Aubameyanga i sve do 83. minute topnici su držali vodstvo. No, tada je Bernd Leno katastrofalnom reakcijom poklonio gostima pogodak.

Mason Maunt je ubacio loptu iz slobodnog udarca, Leno je pokušao boksati, ali je promašio i Jorginho je iskoristio poklon pogodivši u praznu mrežu za 1-1.

Četiri minute kasnije gosti su izveli sjajnu kontru koju je svojim 12. golom ove sezone okrunio Tammy Abraham. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je za Chelsea do 70. minute.

U preostala dva susreta večeras se sastaju Liverpool - Wolverhampton (17.30), te Manchester City - Sheffield United (19.00).

Na ljestvici vodi Liverpool s 52 boda, Leicester City ima 42, a Manchester City 38 bodova.

Chelsea je na četvrtom mjestu s 35 bodova, dok Arsenal drži skromno 12. mjesto s 24 bodova.

>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na Euru 2020.

Ključne riječi

Komentara 2

ER
EroK
04:21 30.12.2019.

Bravo Kova, dobar si bio!

ER
EroK
23:25 29.12.2019.

Jučer, Mario Vrančić (Norwich City) jedan gol i jedna asistencija u remiju protiv Totenhema! Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije