Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U OSIJEKU

Utakmicu je sudio Bebek, a dio odojka ostao je na granici

12.10.2021.
u 16:27

Hrvatsko navijačko veleposlanstvo “Mi Hrvati” organiziralo je predivan događaj na osječkoj Tvrđi, točnije na stadionu Nogometnog kluba Elektra, na kojem su prijateljsku utakmicu odigrale navijačke reprezentacije Hrvatske i Slovačke

Kvalifikacijska utakmica za SP 2022. nije bila jedina utakmica Hrvatske i Slovačke u ponedjeljak u Osijeku.

Hrvatsko navijačko veleposlanstvo “Mi Hrvati” organiziralo je predivan događaj na osječkoj Tvrđi, točnije na stadionu Nogometnog kluba Elektra, na kojem su prijateljsku utakmicu odigrale navijačke reprezentacije Hrvatske i Slovačke.

Atmosfera je na igralištu osječkog niželigaša bila fantastična, uz posve prijateljsku energiju, klasične slavonske hitove i, naravno, vrhunsku domaću hranu.

Jedni od najaktivnijih u Europi

Misija hrvatskog navijačkog veleposlanstva je omogućiti svim hrvatskim navijačima udruživanje u jedinstvenu, službenu i priznatu navijačku zajednicu bez obzira na različitost u godinama, spol, nacionalnost ili pripadnost. Stvaranje i promicanje zdrave i pozitivne navijačke kulture, fair-playa na tribinama i u gradovima, njihova je obveza.

– Udruga ima oko 3500 članova, a imamo povjerenike iz svih dijelova svijeta jer je udruga koncipirana na svjetskoj razini. Imamo članove iz svih dijelova svijeta, Australije, Kanade, Njemačke, Švicarske i iz još nekoliko zemalja. Mi, Rusija i Francuska organizirali smo najviše utakmica navijača u Europi. Uglavnom, poanta nam je olakšati našim navijačima dolazak do ulaznica, a i olakšati organizaciju putovanja na utakmice, naravno, uz potrebu za druženjem svih naših članova. Mi smo navijačko veleposlanstvo i zato nam je namjera olakšati dolazak na utakmice i svima izvan Lijepe Naše, a znamo da oni imaju veliku želju dolaziti na utakmice – rekao nam je član Izvršnog odbora veleposlanstva Tomislav Milais.

Iako je u ovakvom pozitivnom i društvenom okruženju rezultat manje bitan, valja naglasiti da je utakmica završila rezultatom 2:0 za hrvatske navijače, a pravdu je dijelio čovjek koji se preziva Bebek. Međutim, riječ je o Mirku Bebeku, članu udruge koji usput sudi utakmice u niželigaškim rangovima Austrije, u kojoj i živi. Pitali smo ga je li uza sve aktualnosti teško suditi u Hrvatskoj s prezimenom Bebek.

– Pitanje je koliko me hajdukovci vole, ali mislim da su me nakon ove utakmice zavoljeli – započeo je Bebek pa nastavio:

– Ovo mi je prvi put da sudim ovakvu utakmicu navijača, a inače sam član udruge i redovito idem na utakmice hrvatske reprezentacije. Budući da živim i sudim u Austriji, sad smo za utakmicu napravili tu zafrkanciju da imamo neutralnog i međunarodnog suca iz Austrije, da ne bi Slovaci pomislili da imamo nepristranog suca, ha ha. U Austriji sudim amaterske utakmice i, u usporedbi s hrvatskim niželigaškim nogometom, utakmice su bolje organizirane, a i bude više publike, od 500 do tisuću ljudi po utakmici – kaže nam Bebek.

Zanimalo nas je kako se bira hrvatska navijačka reprezentacija, postoje li neki detaljniji kriteriji, a o tome nam je više rekao izbornik hrvatske navijačke reprezentacije Josip Hrkač “Baćo”.

– Što se tiče reprezentacije, nije problem odabrati igrače, svi smo prijatelji. Ako mi se bilo tko javi, dajem mu priliku u reprezentaciji. Evo, ako se i vi javite, možete igrati.

Nažalost, Baću i njegovu družinu iz Žepča na granici je pri dolasku u Hrvatsku zatekla neugodna situacija.

– Uzeli su nam nekoliko kilograma odojka, pite i kolača na hrvatskoj granici. Razumijemo mi naše dužnosnike na granicama, ali žao nam je što nismo mogli počastiti naše prijatelje navijače. Oko 120 nas je došlo iz Žepča, i toliko nas otprilike dođe na svaku utakmicu – govori nam Baćo.

Navijači zadovoljni

Budući da naše navijačko veleposlanstvo ima velik broj članova i iz inozemstva, tako postoje i ogranci u upravi za ostale zemlje. Obratio nam se i Goran Fištrek, voditelj veleposlanstva za njemački dio.

– Rodio sam se u Njemačkoj i živim u Njemačkoj, ali volim samo Hrvatsku. Od 1996. godine idem na sve utakmice hrvatske reprezentacije, bio sam na svim prvenstvima, a na kvalifikacijske utakmice dolazim koliko mogu, trudim se da to bude što češće. Ova udruga pomaže u lakšem organiziranju putovanja i rješavanja ulaznica za utakmice. Jako sam zadovoljan kako dosad funkcioniramo, a vidim da su i svi navijači zadovoljni – kaže Fištrek.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije