Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u 20:30h

Utakmica 'za ništa', ali Hrvatska ima snažan motiv za pobjedu

26.01.2019.
u 18:20

Uz malo sreće Šveđani i mi mogli smo igrati polufinale, ali nismo je imali, kaže Vranković

Rukometaši Hrvatske i Švedske večeras će u danskom Herningu, na Svjetskom prvenstvu, igrati za ništa. Ustvari, pobjednik će biti peti, a pobijeđeni šesti, ako to nekome nešto znači. Obje reprezentacije, kad već nisu u borbi za medalju, ostvarile su plasman u kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. I jednima i drugima sigurno se neće igrati maksimalno pa će to više biti revijalna utakmica. Opet, ljepše je završiti turnir pobjedom nego porazom.

– Naravno da želimo završiti turnir kao pobjednici. Moramo negdje pronaći dodatnu snagu jer su svi igrači već prilično umorni. O Švedskoj sve znamo, igrali smo s njima nedavno i prijateljske utakmice. Na kraju krajeva, imamo mi svoj motiv protiv njih. Želimo ih pobijediti i tako se revanširati za onaj poraz u Splitu na Europskom prvenstvu prošle godine. Znamo da neće biti lako, Šveđani igraju u obrani jednu plitku zonu, imaju brzi centar, imaju nekoliko pojedinaca na koje posebno treba obratiti pažnju – razmišlja izbornik Lino Červar.

Sa Šveđanima se nismo puno puta sastajali na velikim natjecanjima. Dvaput smo im nanijeli bolne poraze, prvi put u polufinalu Svjetskog prvenstva 1995. na Islandu (28:25) te u finalu Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine (27:26). Mi pak dobro pamtimo taj lanjski poraz u Splitu (31:35) zbog kojeg smo ostali bez plasmana u polufinale.

– Uspjeli smo se odmoriti. Mislim da smo cijeli turnir na Svjetskom prvenstvu jako dobro odigrali premda to mjesto koje ćemo na kraju zauzeti ne pokazuje. Očekujem jednu dobru utakmicu protiv Šveđana. Bit će tu dosta trke i mislim da obrane neće biti tako koncentrirane kao da se igra za medalju. Dat ćemo sve od sebe da utakmicu završimo s pobjedom i da na kraju iz Njemačke i Danske odemo s osmjehom na licu – rekao je Marin Šego, vratar reprezentacije.

Možda će priliku da koju minutu odigra dobije i Kristijan Bećiri koji je upao u momčad kao druga zamjena. Na tribine je u to trenutku preselio Krešimir Kozina.

>> Pogledajte izjavu izbornika Červara nakon pobjede protiv Francuske

– Meni je Švedska ostala u lijepoj uspomeni jer sam debitirao na prijateljskim utakmicama protiv njih prošle godine. Imaju dva odlična vratara, imaju dobru tranziciju iz obrane u napad. Gledali smo snimku njihove utakmice protiv Danaca gdje su bili blizu pobjede, a polufinale im je izmaknulo u posljednjih desetak minuta. Vjerujem u moju momčad, mislim da ih obranom možemo zaustaviti – rekao je Jakov Vranković, desni vanjski hrvatske reprezentacije.

I jedna i druga reprezentacija lako su mogle igrati u polufinalu, ali...

– Nije nam turnir donio ono malo sreće što nam je trebala. Meni peto ili šesto mjesto nije nevažno i sigurno je da ćemo napraviti sve da ne bismo izgubili. Opet, važno je da smo izborili nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre što nije bilo lako – zaključio je Vranković.

David Mandić poigrao se TV voditelja pa je upitao Musu: “Kakva je atmosfera u reprezentaciji?”

– Stvarno je odlična.

Očekujte li pobjedu nad Švedskom?

– Naravno – rekao je Musa.

Onda je Mandić na razgovor pozvao Karačića i postavio mu pitanje što očekuje od večerašnje utakmice. Igor se počeo smijati, ali Mandić se nije dao smesti.

– Zašto se smijete? Ovo je ozbiljno pitanje.

Eto, toliko o odličnoj atmosferi među ovim dečkima.

>> Pogledajte što naš novinar Marin Miletić kaže o nastupu rukometaša na SP-u

Komentara 3

PR
prajdali100
19:24 26.01.2019.

Može li Červar objasniti hrvatskoj javnosti zašto niti na ovu revijalnu utakmicu nije pozvao Jaganjca, strašnog šutera, jednog od najperspektivnijih europskih rukometaša. ?????

Avatar brcko dc
brcko dc
12:55 27.01.2019.

Hrvatska i motiv !!! Hahahahahaahagrrr .A gdje je profesionalizam ? Ej balkane ,balkane ,balkane moj . Hahahahahgrrrrhrrrrhgggggrrrrr .148 godina u svim segmentima zivota Hrvatska zaostaje iza skandinavije .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije