Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utakmica sezone

Golema razlika: Evo koliko milijuna eura lovi Dinamo. Ako izgubi, očekuje ga 'sića'

16.09.2020.
u 10:52

Dinamo u Budimpešti u 3. pretkolu Lige prvaka (19 sati, Arenasport) igra s Ferencvarosem za ulazak u 4. pretkolo (play-off, igraju se dvije utakmice) tog elitnog klupskog natjecanja

Dinamo je nakon pobjede u Splitu nad Hajdukom (2:1) i jako dobrom igrom u više od sat vremena dobio na željenom miru i samopouzdanju. Ako je gostovanje na Poljudu i bila generalna proba za ono što plave čeka danas u Budimpešti u trećem pretkolu Lige prvaka, onda je ona i uspjela. A čini se da je Zoran Mamić baš u Splitu složio momčad s kojom će napasti Ferencvaros. Uostalom, nakon pobjede u derbiju rekao je:

– Nismo se posebno pripremali za tu utakmicu.

Poljud je bio generalka

Jasno je da je i on već u glavi pomalo imao ipak puno važniju utakmicu koja mu slijedi danas i da je u Splitu provjerio momčad koju bi mogao izvesti i danas na krasnu, ali ovaj put praznu, Groupama arenu. Stoga i ne čudi da je u završnici utakmice s travnjaka u Splitu povukao neke igrače ne želeći ih previše opteretiti zbog ove današnje utakmice koju bi se moglo nazvati i utakmicom sezone za Dinamo.

Naime, Dinamo bi pobjedom nad Ferencvarosem ušao u play-off Lige prvaka, došao bi na korak do tog velikog, elitnog i bogatog natjecanja. Plavi bi potom još morali svladati i boljeg iz susreta Qarabag – Molde, a to se čini kao objektivna mogućnost.

Video – Slavlje igrača Dinama u Cluju

 

Dinamo bi si već i samom pobjedom nad Mađarima osigurao europsku jesen. Čak i da ne preskoči zadnju prepreku na putu do skupine Lige prvaka, igrao bi u skupini Europske lige što je minimalni cilj plavih. K tome, ulaskom u play-off zaradio bi pet milijuna eura, a preskoči li sve stube do Lige prvaka i uđe u skupinu tog natjecanja, eto novih 15 milijuna eura, eto financijske stabilnosti i sigurnosti.

S druge strane, zapnu li u Budimpešti, plavi će za nastup u play-off Europske lige dobiti samo 300.000 eura.

Zbog svega toga, današnja utakmica je utakmica sezone, iako je ta sezona tek na početku. No, tako je to već godinama, najvažnije utakmice plavi igraju na početku europske sezone.

– A dobro, u ovom dijelu sezone to je najvažnija utakmica, iako je svaka važna, za nas je svaka kao Liga prvaka. I u našem prvenstvu jer tako i dolazimo do Europe. Ova je sad prva sljedeća i sad je najvažnija, ali poslije nje doći će još važnije. Naš cilj se zna, želimo danas pobijediti, želimo u play-off Lige prvaka i tražiti šansu za ulazak u skupinu. Momčad nam je u dobrom stanju, dobrom raspoloženju, siguran sam da imamo i snage i kvalitete da prođemo tu prepreku – kazao je Zoran Mamić koji je sa stručnim stožerom zacijelo dobro proučio suparnika kojeg su plavi prošle godine u ljeto svladali u gostima s 4:0 u istom ovom dijelu kvalifikacija. No, i kod Ferencvarosa bilo je promjena.

Mamić vjeruje u prolaz

– Gledali smo Mađare i mogu reći da se radi o dobroj momčadi koja je u prethodnim kvalifikacijskim utakmicama izbacila jake suparnike, Djurgarden i Celtic, a i u prvenstvu igra dobro. Vidjeli smo momčad koja ima puno vrlina, a mi ćemo pokušati, kao i uvijek dosad, naći mane suparnika i u tome tražiti prilike. Vjerujem da ćemo ih naći danas na terenu i da ćemo ići dalje – zaključio je trener Dinama.

Bilo bi to dobro i za Dinamo i za hrvatski nogomet. Uspomene na Groupama Areni su lijepe, Ademi, Petković, Gojak i Olmo bili su strijelci, a Petković još na kraju nije iskoristio jedanaesterac, no od uspomena se ne živi. Koliko god Mađari govorili da ne razmišljaju o osveti za taj poraz, sigurno im je to dodatni motiv, pogotovo što i njima pobjeda donosi sljedeći krug.

Momčad koja danas ispadne iz LP-a ne završava svoj europski put, nastavlja ga u play-offu Europske lige, a to nosi nove opasnosti da se ostane bez europske jeseni jer i u tim kvalifikacijama ima puno klubova koji su nagazne mine, na kojima se može lako poskliznuti i ostati bez jeseni u Europi, a to bi moglo donijeti probleme, potrese u Maksimiru, ali i veliku financijsku štetu.

Ključne riječi

Komentara 2

DH
dalibor.hren
15:54 16.09.2020.

Znači, svi ostali naši igraju za "siću"!?

ZI
Zir
11:19 16.09.2020.

Kao i dosad pred utakmicu, počelo je!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije