Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA-MAĐARSKA

Utakmica prošla bez incidenata: Split ne pamti ovoliko policije od pape

Jake mjere sigurnosti
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
11.10.2019.
u 07:09

Policija privela 85 ljudi, od čega 36 hrvatskih i 49 stranih državljana

Prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice nogometnih reprezentacija između Hrvatske i Mađarske nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, oštećenja imovine ni ozlijeđivanje osoba.

Na dan utakmice ukupno je privedeno 85 osoba, od čega 36 hrvatskih državljana i 49 stranih državljana uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija je priopćila kako je pregledom stadiona pronađeno osam komada različitih vrsta pirotehničkih sredstava.

-Policijski službenici su tijekom čitavog dana poduzimali mjere i radnje u cilju prevencije protupravnih ponašanja, te su intenzivno opservirali centar grada i mjesta gdje su se okupljali navijači. Policijski službenici su osiguravali mjesta okupljanja gostujućih navijača, posebno “fan zonu“ od kuda su gostujući navijači uz pratnju policije dopraćeni na stadion bez bilježenja značajnijih incidenata – priopćeno je iz PU Splitsko-dalmatinske.

Inače, Split ne pamti ovoliki broj policije na ulicama, ne samo na dan utakmice već nekoliko dana prije, još od vremena otkako je dolazio Sveti Otac Ivan Pavao II. No, Hrvatska je igrala sjajno, publika je napravila "najbolji ambijent u povijesti reprezentacije", rekao je izbornik Dalić, a Poljud je skinuo ružan epitet "ukletog stadiona" kojeg su mu, zbog par neriješenih rezultata, a ne poraza, zalijepili oni koji ne žele gledati vatrene u Splitu.

Na stadionu je bilo 32.110 gledatelja. Davor Šuker sjedio je u svečanoj loži na Poljudu, nije doživio uvredljiva skandiranja.

Led je nakon četiri godine probijen. Sada je sve u rukama HNS-a. A splitska publika, vatrenima i Daliću otvoreno je poručila što želi. Tribine su se orile, pjevalo se "Večeras je naša fešta", a s tribina je odjekivala i Mišina "Poljubi zemlju po kojoj hodaš" s naglaskom na stih "Ostani tu!".

Komentara 1

MO
mosack
10:13 11.10.2019.

zašto u rukama HNS? Sad je na potezu Hajduk i kukavice iz uprave kluba koji je cijeli pobjegao na otok u strahu od vlastitih huligana koji drže u šaci cijeli klub a prošlih nekoliko dana i cijelu zemlju. Neka se očituje hrabri Brba! Na njima je red.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije