Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Utah čuva vrh, 99. "triple-double" Jamesa

LeBron James
David Richard/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
17.03.2021.
u 10:15

Bogdanović nije imao dobru šutersku večer pogodivši samo tri od devet pokušaja iz igre, za dva je šutirao 2-4, a za tricu 1-5, no pogodio je svih pet slobodnih bacanja.

Vodeći sastav američke profesionalne košarkaške NBA lige Utah Jazz ostvario je 117-109 pobjedu na teškom gostovanju kod Boston Celticsa, a hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović je za 28:53 minuta provedenih u igri postigao 12 koševa uz šest skokova i dvije asistencije.

Bogdanović nije imao dobru šutersku večer pogodivši samo tri od devet pokušaja iz igre, za dva je šutirao 2-4, a za tricu 1-5, no pogodio je svih pet slobodnih bacanja.

Jazz su do nove, 29. pobjede u sezoni predvodili Donovan Mitchell sa 21 i Jordan Clarkson sa 20 pogodaka, dok je Rudy Gobert upisao 16 poena i 12 skokova. Kod Celticsa najbolji su bili Jayson Tatum sa  29 i Jaylen Brown sa 28 ubačaja.

Utah je i dalje vodeći u Zapadnoj konferenciji, kao i čitavoj ligi s omjerom 29-10, dok je Boston šesti na Istoku sa 20-19.

Branitelji naslova Los Angeles Lakersi ostvarili su treći uzastopnu pobjedu svladavši kao domaćini posljednji sastav lige Minnesota Timberwolvese sa 137-121, a LeBron James ostvario je drugi uzastopni "triple-double" sa 25 koševa i po 12 skokova i asistencija. Bio je to 99. "triple-double" u karijeri za Jamesa, a stigao je samo večer nakon 98. kojega je ostvario protiv Golden State Warriorsa. Za prveke je Montrezl Harrell dodao 25 poena s klupe, dok Wolvesima nije bilo dovoljno po 29 ubačaja Karl-Anthonyja Townsa i Anthonyja Edwardsa.

Lakersi su sa 27-13 treći na Zapadu, dok su Wolvesi sa 9-31 na samom dnu.

Vodeći sastav Istoka Philadelphia 76-ersi ostvarili su šestu uzastopnu pobjedu svladavši na svom terenu New York Knickse sa 99-96 do koje su stigli serijom 26-12 u četvrtoj četvrtini. U izostanku Joela Embiida, koji izbiva zbog ozljede koljena, Sixerse su do pobjede vodili Tobias Harris sa 30 i Seth Curry sa 20 poena, dok je Ben Simmons uz 16 pogodaka dodao 13 skokova i sedam asistencija. Kod Knicksa, koji su drugu večer zaredom izgubili u napetoj završnici od momčadi s vrha Istoka, u ponedjeljak su izgubili od Brooklyn Netsa, najbolji su bili Julius Randle sa 19 ubačaja, 15 skokova i osam asistencija te RJ Barrett sa 17 poena, a "tragičar" je ispao Reggie Bullock koji je kod rezultata 97-94 osam sekundi prije kraja prilikom pokušaja trice za poravnanje stao na aut-liniju i izgubio loptu.

Sixersi su s omjerom 28-12 i dalje na čelu Istoka, dok su Knicksi pali na osmo mjesto sa 20-21.

Lanjski finalisti Miami Heat petom pobjedom zaredom, 113-98 domaćim uspjehom protiv Cleveland Cavaliersa, učvrstili su se na četvrtom mjestu Istoka. Odličan je bio Jimmy Butler sa 28 koševa i 12 skokova, dok je kod Cavsa, koji su izgubili četvrti put zaredom, najefikasniji bio Collin Sexton sa 21 pogotkom.

Miami je sada na omjeru 22-18, dok je Cleveland pao na 14-25.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije