Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAZZERI

Utah čuva prvo mjesto, a Babo koristi minute: Ubacio 16 koševa u 16. pobjedi

NBA: New Orleans Pelicans at Utah Jazz
Jeffrey Swinger/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
10.02.2021.
u 11:02

Utah je do nove pobjede predvodio Donovan Mitchell sa 36 ubačaja i 9 asistencija, dok je Boston seriju od pet uzastopnih gostovanja na Zapadu okončao drugim uzastopnim porazom uz 33 poena Jaylena Browna

Košarkaši Utah Jazza obranili su trenutačnu prvu poziciju u Zapadnoj konferenciji i čitavoj NBA ligi 16. pobjedom u svojih posljednjih 17 nastupa 122-108 domaćim uspjehom protiv Boston Celticsa.

Važnu ulogu u pobjedi Jazza imao je i hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović koji je za 31:52 minuta provedenih na parketu ubacio 16 koševa (šut za dva 4-5, trica 2-7, slobodna bacanja 2-2) uz 8 skokova, 4 asistencije i 2 osvojene lopte. Kad su se Celticsi sredinom četvrte četvrtine približili na 101-97 uslijedila je Bogdanovićeva trica koja je domaćem sastavu vratila osjetniju prednost.

Utah je do nove pobjede predvodio Donovan Mitchell sa 36 ubačaja i 9 asistencija, dok je Boston seriju od pet uzastopnih gostovanja na Zapadu okončao drugim uzastopnim porazom uz 33 poena Jaylena Browna.

Utah je na vrhu Zapada s omjerom pobjeda i poraza 20-5, pobjedu manje i poraz više imaju prvaci Los Angeles Lakersi na drugom mjestu, dok je Boston s omjerom 12-11 na četvrtom mjestu Istoka.

Vrlo zanimljivo je bilo u Miamiju gdje je prošlogodišnji finalist, domaći Heat stigao do treće uzastopne pobjede svladavši New York Knickse sa 98-96. Imali su gosti nekoliko prilika u samoj završnici za bolji rezultat, a posljednju je propustio RJ Barrett koji je promašio polaganje za produžetak s istekom vremena.

Miami je do pobjede vodio Jimmy Butler sa 26 pogodaka, 10 asistencija i 8 skokova, dok je najefikasniji kod New Yorka bio Elfrid Payton sa 18 koševa.

Usprkos dobrom nizu u kojem se nalazi, Miami je i dalje tek 10. sastav Istoka s omjerom 10-14, dok je New York deveti sa 11-15.

Vodeći sastav Istoka Philadelphia 76-ersi svoju su 18. pobjedu ove sezone ostvarili na gostovanju kod Sacramento Kingsa svladavši ih sa 119-111. Još jednu sjajnu partiju pružio je centar Sixersa Joel Embiid sa 25 ubačaja i 17 skokova, pa stoga domaćima nije pomoglo 34 poena i 10 asistencija De'Aarona Foxa. 

Philadelphia je na vrhu Istoka sa 18-7, dok je Sacramento pao na deveto mjesto Zapada sa 12-12.

Momčad s najslabijim omjerom pobjeda i poraza u čitavoj ligi Detroit Pistonsi iskoristili su neigranje Kevina Duranta za Brooklyn Netse te upisali 122-111 domaću pobjedu. Najbolju utakmicu karijere kod Pistonsa odigrao je Jerami Grant sa 32 pogotka, 22 je dodao Delon Wright, dok Netse drugog uzastopnog poraza nisu spasili Kyrie Irving sa 27 ubačaja i James Harden sa 24 koša i 12 asistencija.

Bila je ovo druga od tri utakmice koje je Durant morao propustiti zbog protokola vezanih uz virus COVID-19 i drugi poraz Netsa koji su sa 14-12 i dalje treća momčad Istoka, dok su Pistonsi sa 6-18 još uvijek posljednji sastav Istoka.

Golden State Warriorsi su kao gosti uvjerljivo nadigrali San Antonio Spurse sa 114-91 ponajviše zahvaljujući odličnom šutu Stephena Curryja koji je susret okončao sa 32 ubačaja, dok je kod domaćih najraspoloženiji bio Rudy Gay sa 17 poena. 

Warriorsi su sada omi na Zapadu sa 13-12, dok su Spursi šesti sa 14-11.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije