Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GROZNA SITUACIJA

Uspješni hrvatski trener ponovno obolio od raka: Potrebno mu je više od 640.000 kuna

24.03.2021.
u 14:50

Potrebne su mu kemoterapije i drugi načini liječenja koji nisu do kraja pokriveni našim klasičnim zdravstvenim osiguranjem.

Naš teniski trener Nikola Horvat skrenuo nam je pozornost na to: na internetskoj stranici gogetfunding.com, specijaliziranoj za ovakve akcije masovnog financiranja, prikupljaju se donacije za liječenje njegova kolege, drugog hrvatskog trenera, Kristijana Schneidera (40).

Nekadašnji tenisač, a potom uspješni trener Ane Konjuh, Borne Ćorića, Bernarde Pere i u posljednje vrijeme Olge Danilović, već se jednom borio s rakom debelog crijeva i, kada se činilo da je operacijom (odstranjivanjem zahvaćenog dijela) bolest minula, tumor se sad pojavio na želucu. A sada su potrebne kemoterapije (najmanje šest mjeseci) i drugi načini liječenja koji nisu do kraja pokriveni našim klasičnim zdravstvenim osiguranjem.

U bolnici u Melbourneu

Osim toga, Kristijan ima suprugu i četvero djece koji su financijski ovisni o njemu, ali istodobno su mu i najveća potpora i motivacija, i zato mu je potrebna financijska pomoć dobrih ljudi. Ciljani iznos na stranici je 100.000 USD, na koliko su procijenjeni troškovi liječenja barem u ovoj prvoj fazi, a može se donirati od jednog dolara naviše. Transparentnost je zajamčena, svi mogu vidjeti na što se novac troši...

Akcija ide dobro, zasad je prikupljeno 10.314 dolara, pa vjerujemo da će se zadani iznos i premašiti. No briga zdravlju zapravo još mladog teniskog trenera ostaje. Iako smo se svi nebrojeno puta osvjedočili u njegov borbeni duh i dok je bio igrač i poslije kad je postao trener. Ne radi čuda, ali iz svakog će igrača i iz svake situacije izvući najviše što se može.

Popularni Kiki (tako ga od milja zovu u teniskim krugovima), može se to reći, teniski je otac Ane Konjuh, koju je trenirao od njezinih početaka. Bornu Ćorića doveo je do najboljeg plasmana na ATP listi (12. mjesto u studenome 2018., iste godine osvojen i Davisov kup), a tada, na vrhuncu rada s danas našim najboljim tenisačem, Kristijanu je dijagnosticiran rak debelog crijeva. Nakon jedne od najtežih operacija u medicini nije mogao dugo ostati bez tenisa pa se nakon šest mjeseci vratio na teren i poslu koji je najviše volio – onom trenerskom.

Samo prije šest tjedana srpsku tenisačicu Olgu Danilović doveo je do njezine prve pobjede na Grand Slam turnirima (protiv naše Petre Martić), gledali smo zagrljaj pobjednice i njezina trenera nakon meča, a Kiki nam je iz Australije poručio:

– Počeli smo suradnju u prosincu i još uvijek smo Olga i ja u fazi teniskog upoznavanja. No drago mi je da je suradnja ovako dobro počela, Olga je pokazala svu raskoš svog talenta, prošla je kvalifikacije za Australian Open u Dubaiju, sad je došla i do prve Grand Slam pobjede. Što reći, lijep početak.

A onda su počeli problemi. Kiki je osjetio jake bolove u trbuhu, završio je u bolnici u Melbourneu, a nakon povratka u Hrvatsku liječnici su mu otkrili rak na želucu i podvrgnuli ga dvjema operacijama. U međuvremenu je smršavio 15 kilograma pa sad skuplja snagu za naporne metode liječenja koje su pred njim (među kojima su najprije pozitronska emisijska tomografija, a potom i kemoterapije).

Simbolične donacije

Da bi se mogao usredotočiti samo na svoje liječenje i da se ne mora toliko brinuti i o financijskoj strani situacije koja ga je snašla, kolege su pokrenule ovu humanitarnu akciju u koju se svatko može uključiti barem simboličnom donacijom.

Schneider ne želi o svemu ovome javno govoriti, ali mislimo da i bez toga zaslužuje našu podršku. A Horvat za kraj poručuje:

– Pouzdam se u njegov borbeni duh, riješit će on to!

Komentara 5

Avatar southman
southman
17:07 24.03.2021.

Želim mu sve najbolje i neka još jednom pobijedi opaku bolest. Samo da se zna da je kod nas praktično takva terapija potpuno pokrivena zdravstvenim osiguranjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije