Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOVRŠAVA SE TRILOGIJA

Uskoro iznenađenje na jednoj od nacionalnih televizija, mnogi će ovo htjeti pogledati!

Marko Mlinarić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
14.09.2020.
u 07:00

U svakoj epizodi bit će ispričana i posebna priča o nekim od glavnih junaka utakmice odigrane 17. listopada 1990. u Maksimiru, dan nakon što je na tadašnji Trg Republike bio vraćen spomenik banu Jelačiću, o čemu se također govori u seriji

Snimanje nogometne trilogije “Hrvatski nogometni san” o prvoj utakmici hrvatske reprezentacije protiv SAD-a 1990. godine ulazi u završnu fazu, a montiranje dosad snimljenog materijala već je počelo.

Ovaj izuzetno zahtjevan i izazovan projekt autora i redatelja Andreja Maksimovića, koji je pred kameru doveo više od 40 sugovornika, za rezultat će u finalu imati tri epizode u trajanju od 54 minute.

A u svakoj epizodi bit će ispričana i posebna priča o nekim od glavnih junaka utakmice odigrane 17. listopada 1990. u Maksimiru, dan nakon što je tadašnji Trg Republike bio vraćen spomenik banu Jelačiću, o čemu se također govori u seriji.

Dakle, svoje posebne priče dobili su prvi izbornik Dražan Jerković, strijelac prvog gola Aljoša Asanović i dvostruki asistent i najbolji igrač utakmice Marko Mlinarić.

Za potrebe serije govorio je novinar Večernjaka Tomislav Dasović, a govorili su i bivši članovi redakcije VL-a Damir Jirasek i Miroslav Rede.

Serija će se emitirati na jednoj od nacionalnih televizija u povodu trideset godina odigravanja utakmice Hrvatska – SAD, a autor je pripremio poseban sadržaj za gledatelje Večernjeg TV-a.

Ključne riječi

Komentara 5

VJ
vjekoslavkatalina
07:13 14.09.2020.

nezaboravno...pogotovo atmosfera...no osjetio se miris nevolja..tih dana bile su prijetnje KOS-a,srba da ce srusiti spomenik,sprijeciti utakmicu na bilo koji nacin..nekoliko dana prije neredi u petrinji kada su srbi pokusali osvojiti policijsku stanicu..barikade...ipak utakmica uz sve to odrzala se kako rekoh u velicanstvenoj atmosferi...

VJ
vjekoslavkatalina
08:21 14.09.2020.

Tada kao 18-godisnjak sjecam se kad smo isli na tekmu prakticno od kvatrica do stadiona na svakom uglu je bilo redarstvenika...a pogotovo blizu tada sjedista zapovjednistva zrakoplovstva jna u maksimirskoj ali i sjediste KOS-a za petu vojnu oblast...ali bilo je gust sa hrvatskim zastavama ai i pjevajuci hrvatske pjesme prolaziti kraj te zgrade gledajuci strazare ali i namrgođene face oficircina jna koji su provirivali kroz prozore...imao sam tad osjecaj da bi najradije zapucali prema nama

IM
Inmerps mod aZ
08:09 14.09.2020.

Da, to je bilo vrijeme kada su nogometaši bili nogometaši, a ne skipperi (barem naši)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije