Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki pobjednik

Ušao je u povijest, ali pustite sada to: Kovača ništa nije usrećilo kao ovaj detalj

Niko Kovač
Foto: Reuters/Pixsell
1/25
26.05.2019.
u 09:43

Poslušajte kako se u subotu u Berlinu skandiralo nekadašnjem hrvatskom izborniku

Niko Kovač napokon je sinoć mogao mirno utonuti u san, uz osmijeh od uha do uha. Jasno, ako mu je uopće bilo do spavanja nakon osvajanja Njemačkoga kupa. Ne samo da je osigurao Bayernu dvostruki naslov, hrvatski se strateg nakon 3:0 pobjede nad Leipzigom upisao u povijest, i to u dvije rubrike. 

Naime, Kovač postao je prvi čovjek otkako je njemačkog profesionalnog nogometa koji je i kao igrač i kao trener osvojio dvostruku krunu, a i nitko prije njega nije uspio obraniti naslov osvajača Kupa s dva različita kluba. Impresivno, zar ne? Međutim, suza nije bilo.

- Oh, lani mi je potekla koja dok sam s Eintrachtom slavio pobjedu nad Bayernom u finalu, ali danas me nisu toliko ponijele emocije. Sreća je, naravno, prisutna, ali suza nema - kazao je Kovač ispred kamera ARD-a dok je Berlinom odjekivalo njegovo ime. 

Navijači su mu skandirali ime, a ni Kovač nije ostao dužan. Otišao se ispred tribine uz njih proveseliti, a potom je naglasio i kako im je silno zahvalan što su stali uz njega i momčad dok se Bayern mučio u listopadu i studenom.

Svi su ti kadrovi silno razveselili i čelnike Bayerna, a po svršetku utakmice je izvršni predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenige ispred novinara potvrdio ono što se i očekivalo, da Kovač - ostaje!

- Nikad to nismo ni dovodili u pitanje - izjavio je Rummenige, čije riječi ipak treba uzeti s određenom količinom rezerve.

Naposljetku, upravo je Rummenige i bio taj koji je znao upućivati Kovaču oštre kritike tijekom sezone, a s vremenom je nekako nadglasao i samog predsjednika kluba Ulija Hoeneßa koji je Niku bezrezervno branio.

Ali sve to sada više nije ni važno, važno je jedino da će nekadašnji hrvatski izbornik nastaviti voditi Bayern, i to jedan pomlađeni Bayern u koji su čelnici odlučili uložiti puno novaca.

Službeno je potvrđeno da stižu Lucas Hernandez, Benjamin Pavard i Jann-Fiete Arp, no još se nekoliko vrlo zanimljivih imena vrti u kombinaciji. 

Ključne riječi

Komentara 12

IJ
IJaSamAntinfašist
10:15 26.05.2019.

Hajde novinari, nadjite nesto za pljunuti na Kovaca! Nije vrag da ste zanijemili drugovi?

Avatar Voljeni Maršal Tito Pajcek
Voljeni Maršal Tito Pajcek
10:44 26.05.2019.

Do juče su mu se naslađivali kako će ga bayern potjerat a danas ga dižu u nebesa. Sačekaj mo malo pa ćemo vidit kako ga pljuju ili mu se uvlače u gu.icu

Avatar majkuvam
majkuvam
11:07 26.05.2019.

U Bayernu bi sada trebali preispitati Rummeniggea i Salihamidžića.Kako se može dogoditi da jedan supertalentiran igrač Julian Brandt iz Leverkusena, sa fiksnom cijenom od 25 milijuna eura,završi u Dortmundu a ne u Bayernu.Nakon godinu dana i igranja u ligi prvaka,njegova će se cijena vjerojatno najmanje utrostručiti.Danas je nogomet veliki biznis,a Bayern što se toga tiče ,osim Hoeneßa ima samo amatere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije