Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTSKA INSPEKCIJA

Ured Janice Kostelić prvi put kaznio Šukerove ljude

Janica Kostelić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
04.01.2018.
u 09:43

Janica Kostelić, koja je jučer na Sljemenu gledala žensku utrku Svjetskog kupa, kratko je prokomentirala: “Sportska inspekcija radi svoj posao” te odbila išta više reći o toj temi.

Sportska inspekcija već nekoliko mjeseci “češlja” po hrvatskom nogometu, a sada su stigli i prvi konkretni rezultati.

Inspekcija koja djeluje u sklopu Središnjega državnog ureda za sport, na čijem je čelu Janica Kostelić, krajem protekle godine provela je nadzor u Karlovačkome nogometnom savezu i u Sportskom savezu grada Osijeka, gdje su zaposleni bili Neven Šprajcer i Željko Širić, te je ustvrdila da su obojica na svojim pozicijama ostala i nakon što su pravomoćno osuđena zbog primanja, odnosno davanja mita u zamjenu za pristrano suđenje utakmica.

Već će se negdje uhljebiti

Inspekcija je utvrdila kako je Šprajcer u NS-u Karlovačke županije bio zaposlen protuzakonito, baš kao i Širić koji još uvijek radi kao savjetnik u Sportskom savezu grada Osijeka.

Podsjetimo, Širić je osuđen na zatvorsku kaznu i osam godina zabrane rada u nogometu, dok je Šprajcer osuđen na uvjetnu kaznu zatvora i četiri godine zabrane rada u nogometu.

Prema zaključku inspekcije, Šprajcerovo obnašanje dužnosti u Nogometnom savezu Karlovačke županije nespojivo je s odredbama Zakona o sportu prema kojemu osobe koje su u posljednje tri godine pravomoćno osuđene za kaznena djela ili prekršaje u sportu ne mogu biti i imati ovlasti u Skupštini i tijelima sportskih saveza. No Šprajcer kao da je znao što mu sprema sportska inspekcija pa ih je preduhitrio i krajem studenog dao ostavku na mjesto šefa županijskog NS-a, a samim time izgubio i mjesto u skupštini Hrvatskog nogometnog saveza.

No Šprajcer je svejedno zbrinut, ostao je u HNS-u na savjetničkoj funkciji, kao koordinator. I tako je naš nogomet dobio još jednog savjetnika, nakon Rene Sinovčića koji je izmislio tu funkciju, a kasnije i Zdravka Mamića koji sa savjetničke pozicije u Dinamu i dalje drma hrvatskim nogometu.

Janica Kostelić, koja je jučer na Sljemenu gledala žensku utrku Svjetskog kupa, kratko je prokomentirala: “Sportska inspekcija radi svoj posao” te odbila išta više reći o toj temi.

No Janičinoj inspekciji svaka čast, barem su dokazali da žele ispraviti anomalije i kršenje zakona u hrvatskom nogometu.

Ugledni profesor na fakultetu

Vidjet ćemo hoće li neku savjetničku funkciju dobiti i Željko Širić, koji po ovoj odluci Sportske inspekcije više ne smije raditi u Sportskom savezu grada Osijeka.

Širiću za utjehu ostaje što će i dalje ostati “ugledan” član akademske zajednice, zaposlen kao profesor na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija. Apsurdno, ali osoba osuđena za narušavanje regularnosti najjače hrvatske lige viši je predavač na katedri za društvene i humanističke predmete na tom osječkom fakultetu.

Jadno li nam je društvo ako nam djeca moraju učiti od ljudi s takvim dosjeima i takvom prošlošću... 

Komentara 14

KE
kentie
10:18 04.01.2018.

HNS, HNS....sam je zaradio svoje novce, nije na grbači Državnog proračuna...i sad ga uhljebi pošto poto hoće rasčupati i rasčerečiti, pošto-poto, i to što košta da košta....jer Davor i ekipa ne žele ići u regionalnu nogo ljigu..tu je catch...as catch can...

NE
Neo001
10:27 04.01.2018.

Partija i partijski mediji pokušavaju iskoristiti Janicu za svoje prljave rabote. Znaju Kostelići što je zločinačka partija i zločinačke hipoteke povijesti

AR
Artukovic
10:08 04.01.2018.

E moj Ledinski.....da si ti malo grijao klupu sad si i ti mogao predavati u Osjeku....lako se sad nabacivat frazama ali cinjenica je da je covjek profesor na prestiznom faksu racunarstva i elektronike.I sad mi nije jasno koji je od ta dva smjera drustveni i humanisticki? Jadan si u pokusaju da deskriditiras gospodina Širica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije