Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financijsko izvješće

United ostvario rekordan profit, Chelsea duguje 1.3 milijarde eura!

Chelsea, proslava naslova prvaka
Reuters/PIXSELL
04.06.2015.
u 12:09

Profit najboljih engleskih klubova dosegnuo je u sezoni 2013/14 iznos od 835 milijuna, što je gotovo kao i rekordan iznos koji su zaradili bundesligaši u sezoni 2012/13.

Manchester United ostvario je rekordan profit od 159 milijuna eura (117 mil. funti) u sezoni 2013/14, stoji u izvještaju revizorske kuće Deloitte za sezonu 2013/14, otkriva Goal.com.

Inače, rezultatski je to bila sezona za zaborav. Momčad koju je vodio David Moyes, a potom i Ryan Giggs, bila je tek sedma u Premiershipu, ali to nije pokvarilo financijske pokazatelje. Manchester United ostvario je ukupnu dobit od 589 milijuna, čak 476 mil. više nego posljednjeplasirani Cardiff City. Prihodi Manchester Uniteda činili su čak 13.2 posto svih prihoda klubova u Premier ligi.

Tottenham je  također bio u "pozitivi", prije oporezivanja klub iz sjevernog Londona imao je dobit od 109 mil. eura, nakon što je prodao Garetha Balea u Real Madrid.

Chelsea, pak, koji je po povratku Josea Mourinha, prošle sezone završio na trećem mjestu, postao je prva momčad koja je probila granicu od milijarde eura (1.3) gubitka.

Profit najboljih engleskih klubova dosegnuo je u sezoni 2013/14 iznos od 835 milijuna, što je gotovo kao i rekordan iznos koji su zaradili bundesligaši u sezoni 2012/13.

A što još otkriva Deloitteovo istraživanje te usporedbu engleske lige s drugim ligama pogledajte na portalu Goal.com.

Komentara 1

Avatar Titanov sin
Titanov sin
15:08 04.06.2015.

Kad čujem dugove ,,,,,,,,,,,,,,,Bože......jajadug je toliko dužan da se cijeli HNL može ugasiti , to čak ni sveti klub Dinamo ne može spasiti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije