Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko slavlje

United na krilima fenomenalnog Van Persieja došao do 20. naslova!

Manchester United (1)
Reuters/Pixsell
22.04.2013.
u 22:54

Zanimljiv je podatak da je Van Persieju to prvi naslov prvaka neke države u karijeri!

- Zbog čega sam uzeo dres s brojem 20 na leđima? Zbog toga što sam ovdje došao pomoći Manchester Unitedu osvojiti 20. naslov prvaka, rekao je u kolovozu 2012. godine Robin van Persie nakon što je iz Arsenala prešao među \'crvene vragove\'.

I danas mu se ta želja ostvarila - Manchester United novi je prvak Engleske, a naslov mu je donio upravo fenomenalni Nizozemac koji je danas postigao hat-trick u pobjedi protiv Aston Ville 3:0. Ta pobjeda Manchesteru je i teoretski osigurala naslov.

Sve je bilo riješeno već u prvom dijelu, golovi su postignuti u 2., 13. i 33. minuti, a nakon posljednjeg sučeva zvižduka krenulo je veliko slavlje na tribinama i na travnjaku Old Trafforda.

Unitedu je ovo 20. naslov prvaka Engleske, niti jedan klub nije ih osvojio više. Legendarni Sir Alex Ferguson sada ih ima 13.

S nova tri pogotka Van Persie je preuzeo i vrh ljestvice strijelaca u Premiershipu, ove sezone postigao je 24. pogotka, a zanimljiv je podatak da mu je to prvi naslov prvaka neke države u karijeri! Igrajući za Feyenoord i Arsenal nikada nije bio prvak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije