Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSMINA FINALA

Trener PSG-a: Real nije najteži ždrijeb, možemo se nositi s njima!

PSG
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
12.12.2017.
u 11:43

U Ligi prvaka morate igrati s najboljima, a mi se veselimo budućim izazovima. Da, Real je moćan i talentiran, ali i mi smo – poručio je trener PSG-a Unai Emery

Luka Modrić i Mateo Kovačić s Real Madridom izvukli su drugoga najneugodnijega suparnika u osmini finala Lige prvaka. Gori od PSG-a bio bi samo zahuktali Manchester City, najbolja momčad Europe u ovom trenutku, s Guardiolom na klupi.

Ovako je Real ipak izvukao trenera-mušteriju, Unaija Emeryja, čovjeka koji je izgubio u čak devet od deset izlazaka na Santiago Bernabeu.

– Ovo nije za nas najteži ždrijeb, sigurno imamo kvalitete i možemo se nositi s Real Madridom. U Ligi prvaka morate igrati s najboljima, a mi se veselimo budućim izazovima. Da, Real je moćan i talentiran, ali i mi smo. Spremni ćemo dočekati Real – poručio je trener PSG-a Unai Emery, kojemu u prošloj sezoni ni silni arapski milijuni nisu bili dovoljno jak stimulans da osvoji naslov prvaka Francuske.

PSG
1/14

Ovo je mogao biti finale

– U prošloj smo sezoni ispali od Barcelone pa sada naši navijači s nestrpljenjem iščekuju ovaj obračun s Real Madridom. Ovo je za sve nas veliki izazov, ali vjerujem da smo spremni. Dobro je što drugu utakmicu igramo u Parizu, tu ćemo imati veliku potporu navijača. Naši igrači svjesni su što se od njih očekuje, a u ova dva dvoboja na travnjaku ćemo vidjeti neke od najboljih nogometaša današnjice – izjavio je Brazilac Maxwell, bivši igrač PSG-a, a danas ambasador tog pariškog kluba.

Real Madrid branitelj je naslova u Ligi prvaka, a posljednji put u osmini finala bio je eliminiran 2010. godine kada su kobni bili upravo Francuzi – Lyon.

– Pa ovo je mogao biti finale Lige prvaka, to dovoljno govori o kvaliteti obje momčadi. A sada će jedna od ovih momčadi ispasti već u osmini finala. PSG svake godine postaje sve jači, odigrali su sjajnu grupu fazu, a imaju strašan potencijal – istaknula je Realova ikona Emiliano Butragueno.

Modrić treći razigravač

Kad smo već kod igrača Reala, Luka Modrić dobio je još jedno međunarodno priznanje. U izboru Međunarodnog instituta za nogometnu statistiku i povijest (IFFHS) naš je kapetan proglašen za trećega najboljega razigravača na svijetu. Tako su odlučili nogometni stručnjaci iz 91 zemlje. Kapetan vatrenih dobio je 81 bod, devet manje od suigrača iz Reala, Nijemca Tonija Kroosa, a na prvom je mjestu Lionel Messi s 247 bodova. Prošle godine Messi je također bio najbolji, a Modrić je dijelio peto mjesto s Riyadom Mahrezom iz Leicester Cityja.

Ivan Rakitić s Barcelonom četvrtfinale će loviti protiv Chelseaja, svojedobno stalne Barcine mušterije, no i kluba protiv kojega genijalni Lionel Messi još nije postigao nijedan pogodak. Mario Mandžukić i Marko Pjaca s Juventusom idu na noge Tottenhamu, a Mandžo se vraća na svoj sretni Wembley, na kojemu je postigao pogodak u finalu 2013. za Bayern.

– Tottenham je odlična momčad, sa sjajnim trenerom Pochettinom. Također, imaju Llorentea kojeg odlično poznajemo, igrao je prije i za nas, a sjećamo kako je poslije toga zabijao i u dresu Seville – kazao je dopredsjednik Juventusa Pavel Nedved, koji očito nije upoznat s činjenicom da je Llorente u ovoj sezoni postigao samo jedan pogodak za Spurse.

Trener vratara u Beşiktaşu Marijan Mrmić kaže kako Turci uopće nisu nezadovoljni ishodom ždrijeba i sudarom s Bayernom.

– Mi smo plasmanom u osminu finala već ostvarili najveći uspjeh u povijesti kluba i u utakmicama s Bayernom nemamo što izgubiti. Iako su Bavarci favoriti, kao momčad sastavljena od niza vrsnih igrača, ne bih se složio s onima koji su nas već otpisali. S Beşiktaşem nikome u Europi ne može biti lako, pa ni najjačima. Imamo niz reprezentativaca u svojim redovima, vjerojatno će nam se priključiti i Vida, i činiti stoperski par s Pepeom pa, ako izvučemo povoljan ishod u Münchenu, pred našim navijačima sve je moguće. Izgledi za prolaz u postocima su 60:40 za Bayern – kazao nam je Mrmić u telefonskom razgovoru.

U Beşiktaşu je još jedan Hrvat, tihi, samozatajni, ali uvijek staloženi i pouzdani Matej Mitrović.

Finale Lige prvaka igrat će se 26. svibnja 2018. na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije