Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužna vijest

Umro je Zlatko Mesić, član proslavljene generacije Dinama iz 1967. godine

Zlatko Mesić
Foto: GNK Dinamo
1/2
21.01.2020.
u 12:54

U povijest Modrih upisan je kao strijelac jednog od važnijih golova, onog protiv Juventusa u četvrtfinalu Kupa velesajamskih gradova 1967

Zlatko Mesić, bivši igrač zagrebačkog Dinama, član proslavljene generacije iz 1967. godine, preminuo je u utorak u 74. godini.

Mesić je bio "dobri duh Dinamove svlačionice", a igrao je u veznom redu, kao korektor sredine terena. Povremeno bi preuzeo mjesto na desnom ili lijevom beku.

U povijest Modrih upisan je kao strijelac jednog od važnijih golova, onog protiv Juventusa u četvrtfinalu Kupa velesajamskih gradova 1967.

Nakon torinskih 2:2, Mesić je u uzvratu u Zagrebu zabio fantastičan gol za vodstvo 2:0. Prije njega među strijelce se upisao i Marijan Novak, a za konačnih 3:0 i ulazak u polufinale zabio je Rudi Belin.

U obje utakmice protiv Juventusa nevjerojatnom lakoćom zaustavio je tadašnju zvijezdu svjetskoga nogometa, Brazilca Chinesinha. Dinamo je nakon Juventusa dobio i Eintracht, a potom je u finalu bio bolji i od Leeds Uniteda.

Mesić je rođen je 13. travnja 1946. godine u Zagrebu, a u Dinamu je počeo kao junior 1960.

U prvu je postavu uskočio 10. lipnja 1964. godine, a u Maksimiru se zadržao do 1968. godine. Nakon epizode u Croatiji iz Toronta vratio se na još jednu sezonu u Maksimir (1970-71).

Kasnije je kratko igrao za Zagreb, Jadran Poreč i Rovinj. S maksimirskim je klubom, uz pokal Kupa velesajamskih gradova osvojio i trofej pobjednika jugoslavenskog Kupa 1965.

Ključne riječi

Komentara 1

SK
strogo kontrolirani vlakovi
01:23 22.01.2020.

izvrstan igrač. Podređen momčadi. U njegovo vrijeme su i Dinamove rezerve bile bolje od, zbog Yupolitike ubačenih reprezentativaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije