Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP rukomet:

Umalo kiks! Španjolska jedva svladala Rusiju

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Main Round - Russia v Spain
Foto: RADOVAN STOKLASA/REUTERS
1/3
21.01.2022.
u 18:06

Španjolska je ovom pobjedom stigla nadomak plasmana u polufinale, ima šest bodova, četiri više od Norveške, Švedske, Njemačke i Rusije, a u skupini je još Poljska koja je bez bodova

Španjolska muška rukometna reprezentacija zadržala je stopostotni učinak na ovogodišnjem Europskom prvenstvu i nakon susreta 2. kola skupine II drugog kruga u Bratislavi, branitelji naslova su u dramatičnoj završnici svladali Ruse sa 26-25 (12-11).

Rusija je sredinom drugog poluvremena vodila sa 22-18, no Španjolska se uspjela vratiti u igru, a golom Marcela Casada pet minuta prije kraja povela sa 26-25.

Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao, a najveću priliku za spašavanje boda za Rusiju propustio je Soroka koji je u posljednjoj sekundi pogodio vratnicu iz sedmerca.

Handball - EHF 2022 Men's European Handball Championship - Main Round - Russia v Spain - Ondrej Nepela Arena, Bratislava, Slovakia - January 21, 2022 Russia's Igor Soroka looks dejected after missing a penalty REUTERS/Radovan Stoklasa Photo: RADOVAN STOKLASA/REUTERS
Foto: RADOVAN STOKLASA/REUTERS

Casado je sa sedam golova bio najbolji strijelac Španjolske, dok je Dmitrij Santalov postigao šest pogodaka za Rusiju.

Španjolska je ovom pobjedom stigla nadomak plasmana u polufinale, ima šest bodova, četiri više od Norveške, Švedske, Njemačke i Rusije, a u skupini je još Poljska koja je bez bodova.

Kasnije u petak još igraju Poljska - Švedska i Njemačka - Norveška.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije