Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIJE U Hajduk će biti uloženo još novaca

Ulagači će dodati još koji milijun

08.12.2008.
u 10:46

Hajduk, barem u ovom prijelaznom roku, neće imati nikakvih financijskih teškoća. Preoblikovanje je dovelo do toga da će bijeli uskoro na novom računu Hajduk š.d.d. imati više od 50 milijuna kuna.

No neće se taj novac bacati okolo baš onako kako neki misle. Bogati ulagači pazit će na svaku lipu. Nisu to naivni tipovi.

Jako Andabak, najveći Hajdukov dioničar, koji je u klub uložio 14 milijuna kuna, prošli je tjedan poslao svog čovjeka od povjerenja da pogleda kako klub posluje.

A kad je bio aktualan dolazak Avrama Granta, zanimljivu ideju dao je Željko Kerum.

- Zašto Grant ne bi bio plaćen po principu dobiti - predlagao je Kerum. Po načelu dobiti radio je samo Ćiro Blažević u Švicarskoj kad je predsjedniku kluba rekao da ga plaća od prodanih ulaznica.

- Kad se predsjednik složio, ja sam u novinama izjavio da će centarfor, naš najbolji igrač, braniti. I raja navalila na stadion, svi su to htjeli vidjeti - kazao nam je Ćiro.

Ali to je bilo davno, sedamdesetih. I jedan je Ćiro.

Ovi novi Hajdukovi dioničari skloniji su, kad su već ušli u posao, uložiti još koji milijun eura.

Pričekat će da grad stavi svoje dionice pa će još dublje ući u Hajduk. A tko zna, možda se do tada riješi i pitanje Starog placa, koji na tržištu nekretnina procjenjuju na oko 100 milijuna eura.

Pa, tko bude većinski vlasnik Hajduka, bit će i vlasnik Starog placa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije