Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gareth Bale

Ukrao šou CR7 i Ibri, a već dva grada u Walesu dali si ime Bale

Football Soccer - Wales v Slovakia - EURO 2016 - Group B - Stade de Bordeaux, Bordeaux, France - 11/6/16 Wales' Gareth Bale in action with Slovakia's Jan Durica REUTERS/Sergio Perez Livepic
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
22.06.2016.
u 12:15

Što je Modrićev dugogodišnji prijatelj Gareth Bale (Tottenham pa Real) napravio za Velšane odvevši Wales na vrh skupine govori i činjenica da su preko noći dva mjesta, ne ulice, nazvana po njemu!

Japanci se, čini se, bolje razumiju u nogometne priče Starog kontinenta nego mi, domaći. Uoči turnira na naslovnicama gledali smo fotografije Cristiana Ronalda, Zlatana Ibrahimovića, Paula Pogbe, Thomasa Müllera... Oni su bili frontmeni, najavljivači nogometnog prvenstva, za njih se smatralo da će biti zvijezde, najbolji igrači. Odlučili smo se za provjerene tipove, išli na sigurno i – pogriješili. Nos su među rijetkima imali japanski programeri, tvrtka Konami koja je pogodila zvijezdu turnira staveći je na naslovnicu ultrapopularne nogometne igre PES Euro 2016 za Playstation. Ondje je baš slika – Garetha Balea! U crvenom dresu, u kojem on u Francuskoj blista. Dakako, Velšanin je prvo ime turnira. A Ibra i Ronaldo su na rubu ispadanja...

Bale of Glamoren i Bale

Što je Modrićev dugogodišnji prijatelj Gareth Bale (Tottenham pa Real) napravio za Velšane odvevši Wales na vrh skupine govori i činjenica da su preko noći dva mjesta, ne ulice, nazvana po njemu! Nakon pobjede u trećem kolu nad Rusijom (3:0), velško mjesto Vale of Glamoren objavilo je da je preimenovano u – Bale of Glamoren!

Imaju i nove ploče na ulazu u grad. O.K., trajat će par dana, ali je fora. Mjesto Bala već se prekrstilo prošli tjedan, prije utakmice Walesa i Engleske (1:2), a promijenilo je ime iz Bala u Bale.

– To je briljantna ideja! Željeli smo tako podržati našeg Garetha i cijelu velšku reprezentaciju na Euru. On je međunarodna sportska zvijezda, a taj bi potez trebao naše mjesto zvučno pozicionirati na svjetskoj karti – kazao je tamošnji vijećnik Dilwyn Morgan.

Pretekao Allchurcha

Što je on to tako briljantno učinio? Odveo je debitanta na EP-u Wales do prvog mjesta u skupini (6 bodova), ispred Engleske (5), Slovačke (4) i Rusije (s bodom ispala iz natjecanja). To nitko nije očekivao. Postigao je i tri gola na turniru, po jedan u svakoj od tri utakmice u skupini, te tako pretekao Ivora Allchurcha koji je zabio gol 1958. godine na SP-u. No, ostanimo u europskim razmjerima, Čeh Milan Baroš i Nizozemac Ruud van Nistelrooij učinili su to posljednji, obojica na Euru 2004., a prije njih su u sve tri utakmice u skupini golove postigli samo Hristo Stoičkov, Alan Shearer, Savo Milošević i Michel Platini. Bale je u okvir gola pucao 12 puta, a to je posljednji napravio Michel Platini (15 puta 1984. godine).

Savjetuje li ga Ronaldo?

– Ne, ne uzimam nikakve savjete od Ronalda. Radim po svome... A moj je trik – pomoliti se i reći: Molim te, uđi u gol.”

Zanimljivo je i kako je izbornik Chris Coleman (45) motivirao Balea i njegovo velško društvo.

– Nisam držao nikakve motivacijske govore, napravio sam videoporuku njihovih roditelja, djevojaka, supruga, braće i sestara, njihove djece... kako bi ih članovi obitelji motivirali.

Usto, obitelji su s njima u kampu, a prvi tko im čestita kad pobijede nisam ja, već njihove žene, djevojke i klinci koji im na travnjaku potrče u susret.

>> Cristiano Ronaldo Jr.: Tata, Gareth trči brže od tebe!

>> Engleska ipak nije pomogla Hrvatskoj da se plasira u osminu finala, Wales velikom pobjedom izborio vrh skupine

 

Komentara 1

DR
DRX
20:05 22.06.2016.

Baleu treba dati hrvatsko drzavljanstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije