Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJEN U TURSKOJ

Ukić: Fenerbahçe je jedino na što sad mislim

Roko Leni Ukić
Željko Hladika
12.01.2010.
u 14:03

Hrvatski košarkaški reprezentativac Roko Leni Ukić predstavljen je u istanbulskom Fenerbahçeu. U turskom bi se euroligaškom klubu naš razigravač trebao zadržati šest mjeseci.

Potpisivanje ugovora i konferencija za novinare održani su u novinarskom salonu Fenerbahçeova stadiona Sükrü Saracoglu, a činu je nazočio i klupski direktor Nedim Karakaş, koji je i prvi progovorio o "jakom transferu", o čemu piše službena internetska stranica kluba.

- Teško je pronaći igrača koji bi kvalitetom mogao pojačati momčad. Ukić, hrvatski reprezentativac, posljednjih se godina razvio u jakog igrača i moći će nam pomoći. S njime u kadru postali smo jači, a dobili smo ga u bescjenje - veli Karakaş koji si je dao truda novinarima predstaviti Ukićev igrački razvoj u jakim europskim klubovima (TAU Ceramica - današnji Caja Laboral, Barcelona, Lottomatica) i NBA ligi te nastupima za Toronto Raptorse i Milwaukee Buckse.

Potom je pred novinare stao hrvatski košarkaš.

- Odigrao sam za Milwaukee nekoliko dobrih utakmica, a potom zasjeo na klupu što mi se nikako nije svidjelo. Imao sam nekoliko europskih ponuda, ali sam se odlučio za Fenerbahçe - kaže Ukić koji bi debitirati trebao za turski sastav već u četvrtak u domaćem dvoboju 10. euroligaškog kola protiv Žalgirisa te dodaje:

- O toj utakmici ovisi nam cijela sezona. Moramo je dobiti.

- Protiv Litavaca moramo tražiti pobjedu nakon nekih razočaravajućih rezultata. Na nama je pritisak pobjeda, a na meni da odigram dobru utakmicu i pomognem. Zbog toga sam i došao ovamo.

- U ovome trenutku ne razmišljam o NBA ligi već o tome da se predstavim u dobrome svjetlu u ovome klubu. Što će se dogoditi za šest mjeseci ne znam, sada sam ovdje i to je ono što mi je aktualna zanimacija - kazao je Ukić i zaključio:

- Zbog pravila koja su na snazi u Europi i ne dopuštaju nošenje jedinice na dresu, odlučio sam se za broj četiri.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:12 12.01.2010.

Sjajan igrač. Očito je bio mnogo predobar za Milwaukee Bucks i ostali igrači se nisu uspijeli uklopiti u njegov talenat i sposobnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije