Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROKO O NOVOJ SEZONI

Ukić: Ako dobro igram, očekujem i bolji status

Roko Leni Ukić
Pixsell
01.10.2009.
u 14:49

Roko Ukić, 24-godišnji hrvatski košarkaški reprezentativac, mnogo očekuje od nove NBA sezone, ali ista nadanja u njega polaže novi mu klub, Milwaukee Bucksi.

U četvrtak se održao treći dan treninga i pripremnog razdoblja kluba za novu sezonu, a na stranicama lokalnog Journal Sentinela gostovala su dva europska igrača Bucksa, Hrvat Ukić i Turčin Ersan Ilyasova.

- Kada sam saznao da je Toronto potpisao Jarretta Jacka iz Indiane, postalo mi je jasno da tamo više nema previše mjesta za mene - rekao je Ukić koji je prošle sezone debitirao u NBA ligi, ali je uglavnom bio druga ili treća opcija na poziciji organizatora igre.

- Tamo sam bio u poziciji gdje bih uskakao tek kada bi se dogodila određena ozljeda igrača koji je na mojoj poziciji. To nije bila moja vodilja kada sam dolazio u NBA ligu. Teško bi bilo tako funkcionirati na duže vrijeme - rekao je Ukić, uvjeren da će se u novoj momčadi promijeniti stav prema njemu.

- Želim da se nagradi moja dobra igra i rad ili da se ne honorira. No, ako ću igrati dobro, valjda zaslužujem više minuta i bolji status. U Torontu sam odigrao nekoliko stvarno dobrih utakmica, ali nikada nisam profitirao zbog toga. Vjerujem da je Milwaukee moja prava prilika i da se neće ponavljati takve situacije.

Osvrnuo se Ukić i na nedavno Europsko prvenstvo.

- Imali smo velike ambicije, ali ih nismo do kraja potvrdili na parketu. Željeli smo da Hrvatska bude dio europskog vrha, a ja sam prvi put imao zapaženiju ulogu u momčadi, konstantniju. Osjećao sam se dobro i zadovoljan sam igrama u ovom trenutku. Slijedi mi nastavak rada, potvrđivanja i progresije. Spreman sam za Milwaukee - zaključio je Splićanin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije