Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIJSKA KRIZA

Ugušena Pirueta, a recesija prijeti i Medi, Hanžeku...

Zlatna pirueta
Renato Branđolica
24.10.2009.
u 08:49

Svi na svojoj koži osjećaju bolan dodir recesije, pa tako i organizatori tradicionalnih sportskih priredaba. Najbolji primjer je otkazivanje Zlatne piruete.

No, ona je, navodno, ugušena i zbog sumnji u malverzacije unutar klizačkog saveza.

U teškoj je situaciji i zagrebački ATP turnir čiji se direktor Branko Horvat susreće s velikim problemima. Zagreb Indoorsu su otkazale suradnju neke državne tvrtke, poput HEP-a i Ine, pa je situacija nezavidna.

– Suočeni smo s teškom situacijom, no još uvijek vjerujem da je taj turnir Zagrebu i Hrvatskoj potreban. Najveći je problem što ne možete jednu godinu preskočiti. Ako jednom odustanete, teško je vratiti turnir. I dalje je veći red onih koji žele turnir nego onih koji žele od njega odustati – kaže Horvat.

Spašavaj se kako znaš
Slično pravilo vrijedi i za skijašku Snježnu kraljicu, plivački Zlatni medvjed, ali i za atletski Hanžek. Svaka godina stanke bila bi kobna.

– Najvažnije je te priredbe održati, pa makar i na nižoj razini, makar i s lošijom natjecateljskom konkurencijom – ističe Velimir Bašić, glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza.

Bašić nam je rekao da Zagreb Indoors i Snow Queen Trophy ne dobivaju novac iz programa javnih potreba ZŠS-a, ali da ga dobivaju iz programa priredaba od posebnog interesa Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

– Izdvajali smo novac za plivački i atletski miting. Za Hanžek smo ove godine izdvojili 1,5 milijuna kuna. Sukladno rezanjima proračuna, i za njih će, kao i za sve, sljedeće godine biti manje novca, pri čemu se postavlja pitanje koliko će se menadžment tih priredaba snaći na tržištu. Svi oni organizatori koji su dosad imali komotniju situaciju, za sljedeća izdanja svojih priredaba morat će se puno više truditi – naglašava Bašić.

Blanka nije zabrinuta
Direktor Snježne kraljice Pavlek vjeruje da ima proizvod koji je privlačan partnerima i kada su u krizi:

– Već lani srezali smo izdavanja za VIP klub. Srećom, prethodnih godina imali smo dugoročna ulaganja, pa smo glavninu opreme nabavili prije. Osim toga, imamo i dugoročne ugovore s većinom poslovnih partnera.

Pavlek ima pravo nadati se, no stigle su gladne godine i nikad se ne zna kada će netko preko noći odlučiti da se povlači iz sponzorstva. Baš kao što se to dogodilo rukometašicama Podravke s istoimenom kompanijom. Dok Podravku trese afera zbog pokušaja neprijateljskog preuzimanja, Joško Vlašić uvjeren je da to neće utjecati na Blankin ugovor sa Studenom, njezinim desetogodišnjim sponzorom. No, zato se, zbog recesije, ugasio lani tek rođeni riječki atletski miting.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije