Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peti poraz Cro Copa u kavezu

UFC zatvara vrata Mirku, Schaub ga poslao u mirovinu

filipovic (1)
Marko Prpić/PIXSELL
20.03.2011.
u 20:20

Svaka čast Cro Copu, ali ipak mislim da je ovo posljednji put da smo ga vidjeli u oktogonu, kaže Dana White.

Je li brutalni nokaut kojim je jučer ujutro Brendan Schaub poslao Mirka Filipovića u nesvijest zaista označio Cro Copov kraj karijere? Pitate li to Danu Whitea, prvog čovjeka UFC-a, on će potvrdno kimnuti glavom i reći:

– Da. I u posljednjih nekoliko borbi vidjeli smo koliko je bio dobar dok je bio na vrhu. Danas se bori protiv puno većih i mlađih teškaša i, s obzirom na godine, izgleda još uvijek odlično dok to radi. Ali, da, mislim da je ovo posljednji put da smo ga vidjeli u oktogonu – kazao je White. Usto, dao je do znanja da s Mirko Filipovićem nije razgovarao nakon borbe, ali i upozorio kako borac nije taj koji odlučuje hoće li nastupati u UFC-u:

– Ta je odluka ipak na organizaciji – odlučan je White.

A Mirko kao da je osjećao što će se dogoditi, pa je prije nego što je otputovao u New Jersey na UFC 128 rekao:

– Ne pobijedim li Schauba, neću tražiti novi ugovor!

A što se zapravo dogodilo? Filipović (27-9, 4-5 UFC) je izbjegavao ulaziti u otvorenu razmjenu udaraca, kao da je predosjećao što će mu se dogoditi u trenutku kada se "otvori". Prošla je prva, pa druga runda. Bodovi su blago curili na stranu Schauba. Mirko je u trećoj rundi trebao ići na sve ili ništa, šarmirati suce. I kada je odlučio krenuti u kontru, dočekao ga je razoran udarac, brutalni nokaut Brendana Schauba (8-1, 4-1 UFC). Desni kroše stokilaša na mjesto gdje se spajaju sljepoočnica i vrh vilice srušio bi svakog drugog. Podsjetimo, dok je preko sličnog nokauta od Franka Mira, bivšeg UFC-ova prvaka, Mirko i mogao prijeći, krenuti dalje, ovdje je riječ o bivšem igraču američkog nogometa, sudioniku reality showa, "gušteru"...

– Zbog tebe sam, Mirko, i zavolio slobodnu borbu, ti si kriv što sam ovdje – govorio je Schaub nakon borbe te najbolje opisao što je posrijedi. Godine uzimaju danak. On je počinjao kada je Mirko bio na vrhu.

Mnogi komentatori diljem svijeta nakon borbe su se složili: "Mirko, legenda si, ali možda je vrijeme..."

Navijači također "drukaju" za takav rasplet. Na pitanje portala nokaut.com, treba li se Mirko povući, većina se slaže:

– Da. Novi porazi samo bi uništili sve što je do sada napravio...

I Fjodor Jemjeljanjenko razmišlja o povlačenju, jer dolazi do smjene zlatne generacije slobodne borbe, koju je predvodio upravo naš Mirko.

Brendan Schaub
ne smije u kavez 60 dana

To što mi je lice razbijeno, dobra je stvar, znači da sam se dobro potukao i da mogu primiti batine

Komentara 5

VK
vječni krojf
21:34 20.03.2011.

Neznam sta mu je ovo trebalo?dali je samo novac u pitanju?Vec se u ranijim borbama vidjelo da mu je vrijeme proslo.Mirko prestani sramotiti sebe i sve nas.Ubice te netko.

FE
Felicijen
23:23 20.03.2011.

Sad mu je valjda konačno dosta!? Dok Bosanac shvati....

DJ
djsebastijan
02:55 21.03.2011.

pa zar su ga to ponovo tukli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije