Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski borac

UFC je nepravedan, Miočić im je kao neželjeno dijete

Stipe Miočić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/3
18.11.2018.
u 07:04

Još u vrijeme dokazivanja, borac hrvatskih korijena morao je čekati priliku za borbu za svjetski naslov puno dulje nego drugi, a kad je unatoč tome osvojio pojas, izgledalo je kao da su ga željeli što prije detronizirati, kao da je njihovo neželjeno dijete

Stipe Miočić previše je miran, kulturan i predobar čovjek za UFC. Činjenice su to koje su mu čelnici te organizacije iznosili u prijašnjim fazama njegove karijere, a spominju mu ih i danas.

Još u vrijeme dokazivanja, borac hrvatskih korijena morao je čekati priliku za borbu za svjetski naslov puno dulje nego drugi, a kad je unatoč tome osvojio pojas, izgledalo je kao da su ga željeli što prije detronizirati, kao da je njihovo neželjeno dijete.

>> Pogledajte trening Mirka Cro Copa

To su vidjeli svi koji prate taj sport. Stručnjaci, navijači i kolege borci zamjerali su Dani Whiteu ponašanje prema prvaku.

Bez uzvrata s Cormierom

No, Whitea to nije zanimalo, njemu je u glavi samo novac i zbog toga će više gurati borce poput Conora McGregora, koji, ispostavilo se, i nije tako vrhunski borac kao što se mislilo, ali svojim provokacijama i neprimjerenim i drskim ponašanjem koje prelazi svaku granicu dobrog ukusa prodaju PPV-ove.


Jasno je svima da ponekad treba biti i toga jer je UFC takav sport, no pokazivati nepoštovanje prema takvom sportašu kao što je Stipe Miočić također prelazi granice dobrog ukusa, baš kao i Irčeve sulude izjave. 
Stipe Miočić je s tri obrane naslova prvaka postao najbolji u povijesti teške kategorije UFC-a, no ni to mu nije pomoglo da poboljša status.

Čim ga je Cormier uspio skinuti s trona, Dana White bacio je Miočića u zapećak. Iako je u povijesti te organizacije bivšim prvacima vrlo brzo davana prilika za uzvrat, u Miočićevu slučaju to nije tako. Bez obzira na to što je on sam tražio novu borbu, UFC se na to nije obazirao, a Cormier je naslov prvi put branio boreći se protiv Derricka Lewisa, koji je i sam izjavio da nije spreman za takvu borbu i da bi bilo poštenije da ju je dobio Stipe Miočić.

DC je u toj borbi pobijedio bez teškoća, a tek je potom slijedilo najgore za borca naših korijena. Cormier je najavio da će mu sljedeća borba biti protiv Brocka Lesnara, u ožujku 2019. godine, te da će mu to biti posljednja borba u karijeri.

Stipe Miočić
1/6

Za manje upućene, Lesnar je bivši UFC-ov prvak koji je posljednju pobjedu u toj organizaciji izborio još davne 2010. godine. Godinama je čak bio i u mirovini, a kad se vratio pao je na dopinškom testu te je zbog toga još pod suspenzijom.

U međuvremenu je postao kečer i zaista je daleko od prave forme. No, s obzirom na to da je on Whiteov miljenik i da u njemu vide priliku za zaradu, čelnici UFC-a Lesnara će suprotstaviti Cormieru.

Vrhunski borac poput Miočića, dakle, još je jednom gurnut u stranu. Ne samo da mu ne daju priliku da vrati naslov prvaka, već mu nikad neće biti omogućen uzvrat s Cormierom jer je on najavio odlazak u mirovinu. 
Sve to gole su činjenice koje razotkrivaju u što se UFC pretvorio te koliko se udaljio od prave sportske priče.

Nažalost, sportski aspekt očito toj organizaciji više ne predstavlja ništa. Svojim postupcima poslali su Miočiću, ali i drugim borcima, poruku da njihov spartanski način života, sav trud i znoj ne znače ama baš ništa ako s tim u kombinaciji ne dolaze i kontroverze, problemi pa čak i doping.

Narušena slika organizacije

Možete biti vrhunski šampion, čak i najbolji u povijesti, ali to vam neće pomoći ne radite li gluposti.
To što se radi Miočiću zaista je ogledni primjer UFC-ove politike posljednjih godina koja kod svih objektivnih narušava sliku te organizacije.

Ova disciplina i inače izaziva dosta polemika u javnosti zbog svoje brutalnosti jer je mnogi ne žele svrstati pod sport, a ovakvim spletkama vodeći ljudi UFC-a samo tjeraju vodu na mlin zagovornicima takve teorije.

Komentara 6

OV
Ovozemaljski
09:11 18.11.2018.

Stipe pređi u drugu organizaciju!

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
09:59 18.11.2018.

Stipu je zadesila sudbina Hrvatske države koju toliko voli i do koje drži .... najprije se othrvat i porazit neprijatelja ( čitaj dobit borbu za naslov ) a onda taj podcjevački pristup nedobivanja šanse za uzvrat ( čitaj udaranje packi za ustašluk, davanje ustavnih prava manjinskom narodu veća nego što imaju bili gdje u svijetu ) 😬

GV
golub Vaso
19:21 18.11.2018.

autor polazi od pogrešne premise da je UFC sport, to je obični cirkus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije